Keresztény kongresszusra különített el milliárdokat Orbán a világjárvány közepén

Miközben tombol a világjárvány, és a sürgősségi forrásokat mindenhol a koronavírus elleni védekezésre fordítják, Orbán Viktor szintén elkülönített 1,95 milliárd forintot a költségvetésből,

csakhogy nem a járványra, hanem egy keresztény kongresszus megrendezésére!

Egészen pontosan a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuséra. Az erről szóló kormányhatározat – amit maga Orbán írt alá – az iskolák bezárásának megakadályozásával együtt – ami akár emberéletekbe is kerülhet – csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben. A feladattal Varga Mihály pénzügyminisztert és azt a Semjén Zsoltot bízta meg a miniszterelnök, aki pár napja azt találta mondani, hogy a legjobb védekezés a világjárvány ellen szerinte az, ha nem kevesebb, hanem még több misét rendeznek a templomokban.

Hogy mi szükség volt a hirtelen forrásáthelyezésre, az rejtély, a kongresszust ugyanis csak szeptemberben tervezik megrendezni, így végképp érthetetlen, hogy miért nem a vírus elleni védekezésre fordítják a pénzt. Főként, hogy a legoptimistább becslések is júniusra becsülik a járvány csúcsát, ergo az is előfordulhat, hogy még ősszel sem fogják tudni megrendezni a rendezvényt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!