Elkeseredett segélykiáltás egy háziorvostól – ez nem sokáig mehet így tovább

Képünk illusztráció.

Elkeseredett Facebook posztban kéri kollégáit egy háziorvos, hogy fogjanak össze, mert nem kapnak elég kormányzati támogatást a koronavírus elleni harcban. Az írást, amelyre Homonnay Gergely oldalán bukkantunk (tördelés és kiemelések kivételével) változtatás nélkül közöljük. Íme:

“Kedves Kollégák!
Sajnos a kormányunk nem tett hathatós lépéseket annak érdekében, hogy megfelelő védőfelszerelést biztosítson a háziorvosok részére. Azt gondolom ebben a helyzetben
mi és ezáltal a családunk van kitéve a legnagyobb veszélynek.

A médiában úgy kommunikálják, mintha mi háziorvosok megkaptuk volna a megfelelő védőeszközöket, pedig tudjuk, hogy ez nem így van. Amit biztosítanak az 50 db sebészi maszk és még mi menjünk érte. Ez egy vicc! Ráadásul ez számomra azt jelenti, hogy mi ne fertőzzük meg a betegeket, de mi megfertőződhetünk, mert ez a maszk csak erre jó.

A legborzasztóbb az egészben, hogy az FFP3 maszkokat már nem is, vagy csak kis mennyiségben, horror áron lehet beszerezni. (A további védőfelszerelésekről még nem is beszéltem: szemüveg, köpeny, kesztyű) Különben a maszkokat is csak 8 órán keresztül lehet biztonságosan használni.

Nem tudjuk mikor lesz vége ennek a járványnak. 1 maszk jelenleg minimum 6000 Ft-ba kerül, számoljátok ki, hogy csak ez havi 120.000 Ft lenne, ha naponta cserélnénk.
Ezt a luxust kevés háziorvos engedheti meg magának. A kormányunk könnyen megtehetné, de nem teszi.

Nem akarok politizálni, de akkor biztos kevesebb pénz jutna más nagyon fontos dologra.
Szerintem most össze kellene fognunk, és ha másképp nem megy ki kell kényszeríteni, hogy a megfelelő védőeszközöket biztosítsák nekünk, mert különben bajban leszünk.
Első verzió: a betegeknek hiába mondjuk, hogy maradjanak otthon, úgysem tartják be.
Második, a telefonos verzió: igen csak megemelkedik majd a táppénzesek száma
a látatlanban.

Amennyiben egyetértettek velem, lépjünk.
A mai internetes világban minden megvalósítható.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!