Életveszélyes javaslatot tett Semjén: ennyit számít neki az emberélet

Szerdán országos vészhelyzetet hirdetett a kormány, a tömegrendezvényeket holnaptól korlátozzák, sokat le is fújtak. Nem lesznek megtartva a koncertek, bezárják a színházakat, a mozikat, az egyetemeket, hónapokra előreláthatóan a kulturális élet teljesen át fog alakulni Magyarországon. Ebben a durva lélektani helyzetben találta Semjén Zsolt azt mondani, idézzük:

“a koronavírusra való tekintettel a templomok tartsanak több misét!”

Jól olvasták, Semjén szerint a legjobb módszer a járvány elleni védekezésre az, ha lehetőleg minél több istentiszteletet tartanak a templomokban. A KDNP-s politikus azzal indokolta a javaslatát, hogy szerinte ha több misét tartanak,

akkor a hívek is arányosabban fognak eloszlani a templomokban, így kevésbé esélyes, hogy elterjesszék egymás között a járványt.

Semjén arról nem beszélt, hogy az miért ne lenne jobb védekezés, ha egyáltalán nem tartanának miséket. Persze az is lehet, hogy igaza van, heti egy misével is üresen konganak manapság a templomok, heti több misével valóban meglehet, hogy még annyian sem lennének bennük. De bárhogy is legyen, mindenképp hatalmas felelőtlenség, hogy egy állítólag felelős politikus ilyen megjegyzéseket tegyen egy globális krízis kellős közepén.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!