BRÉKING: kitálaltak az irániak, elképesztő állapotok a karanténban

Akkora a helyhiány, hogy rendszerszinten megsértik a WHO előírásait.

Tegnap megírtuk, magunkhoz képest talán túlzottan is naivan, hogy az operatív törzs beszámolója szerint hétfőn a karanténba zárt irániak állítólag erőszakos magatartást tanúsítottak a rendőrökkel szemben, és székekkel dobálóztak. Szerettük volna hinni, hogy a kormány legalább a koronavírus-válság közepén megbízhatónak bizonyul, össztársadalmi érdek ugyanis, hogy egy ilyen helyzetben minél pontosabb és biztosabb információk lássanak napvilágot. Most azonban megkérdőjeleződni látszik a tegnapi információk hitelessége, miután a 24.hu-nak az egyik svéd-iráni kettős állampolgárságú elzárt diák azt mondta,

hazudik az operatív törzs, amikor azt állítja, hogy erőszakoskodtak, pláne nem székeket dobáltak, erre szerinte bizonyíték, hogy nincs is a szobákban szék.

Azt is elmondta, nemhogy nem erőszakoskodtak, de a megfelelő angol nyelvű tájékoztatás ellenére folyamatosan igyekeztek együttműködni a személyzettel. Az egyetlen konfliktus akkor alakult ki, amikor kiderült a számukra, hogy az egyik szobatársukat arra kérték az orvosok, hogy

hazudjon arról, hogy megfertőződött a vírussal, mert ugyanabba a szobába helyeznék vissza őt, ahol ők is vannak, máshová ugyanis “nincs kapacitásuk”.

A diák viszont nem teljesítette a kérést, beszámolt a többieknek a felháborító eljárásról, de ennek ellenére is órákra összezárták őt azokkal, akik nem voltak megfertőződve. Ami talán még súlyosabb, hogy a 24.hu-nak nyilatkozó diák azt is elmondta, a kórház állítólag a WHO előírásait, valamint a nemzetközi protokollt sem tartja be. És egy dolog, hogy nem tartják be, még összevissza hazudoznak is olyan dolgokról, amiket el sem követtek, csak hogy hiteltelenné tegyék a teljesen jogos felháborodásukat.

Amennyiben igaz ez a történet, úgy az ég áldja a magyarokat attól, hogy nálunk is elterjedjen a vírus, az ellátórendszer ugyanis szemlátomást már most képtelen megbirkózni a feladattal. Egy szélesebb járvány esetén garantált lenne a katasztrófa.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!