Rémisztő felhívást tettek közzé: vesztésre áll a kormány a koronavírussal szemben?

Miközben hétfőre már kilencre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon, a járvány kezeléséért felelős Operatív Törzs újabb nyugtalanító felhívást tett közzé a koronavirus.gov.hu-n. A Pintér Sándor és Kásler Miklós által szignózott felkérésben arra kérik a kórházak vezetőit, hogy kérjék meg egészségügyi és műszaki-gazdasági dolgozóikat, hogy

szüneteltessék vagy halasszák el külföldi utazásaikat a járványhelyzet idejére.

Minderre szerintük azért van szükség, mert “a dolgozók egészségének megőrzése nemzetbiztonsági érdek, hiszen a betegbiztonság és az egészségügyi ellátás biztosításához kiemelten fontos az egészségügyi ellátó személyzet egészségének és munkaképességének megőrzése“.

Ez azt jelenti, ha lefordítjuk, hogy a kormány lényegében beismeri, hogy

vesztésre áll a koronavírussal szemben.

Nem kevesebbet állítanak ugyanis, minthogy az ellátórendszernek nincsenek tartalékai, akár a legkisebb kiesés is katasztrófát okozhat a járvány hatékony kezelésére. Normális országban erre a hírre

azonnal lemondana minden felelős kormányzat,

nincs még egy ország Európában, ahol szó nélkül eltűrnének egy olyan kormányt, ami rögtön az első adandó válsághelyzetben bizonyítja, hogy teljesen alkalmatlan arra, hogy felelős egészségpolitikát folytasson, ehelyett inkább veszélybe sodorja százezrek életét.

Szögezzük le: nem Orbán Viktor felelős a koronavírus-járványért. De azért igenis ő a felelős, ha a magyar egészségügy nem képes megfelelően reagálni rá, vagy védekezni ellene. Orbán tíz éve van kormányon, semmi nem akadályozta meg abban, hogy ne tegyen valamit az egészségügyért, vagy ha mást nem is, legalább ne rohassza le azt teljesen. De megtette, és ezért ő a felelős. Azért viszont már mi, hogy hagyjuk-e neki, hogy büntetlenül folytathassa ezt.

A szomorú valóság az, hogy a magyarok évről-évre hagyják, hogy becsapják, hülyére vegyék őket, vagy veszélybe sodorják az életüket. Egy-egy válsághelyzetben jut csak eszünkbe, hogy mekkora kárt okozott a hallgatásunk. Kérdjük mi: hány embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy végre kinyíljon a szemünk? Hány válságnak kell még bekövetkeznie, mire végre észrevesszük, hogy mit tesznek az országunkkal?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!