Óriásit hazudhatott az operatív törzs a karanténba zárt irániakról

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Az iráni diák kedden cáfolta a sajtóban megjelent híreket.

Az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor azt állította: a megfigyelés alatt lévő iráni állampolgárok egy része továbbra sem hajlandó alávetni magát az intézkedéseknek, többen “megengedhetetlen magatartást” tanúsítanak. Amikor rákérdezett egy újságíró, hogy ez pontosan mit takar, Lakatos azt válaszolta, hogy a diákok

székeket dobáltak ki a kórteremből, és megpróbálták kijátszani a karantén szabályait.

Emiatt állítása szerint rendőri intézkedésre is sor került. Kiss Attila, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vezetője a főigazgatóság lehetőségeiről azt mondta, hogy a rendbontókkal szemben idegenrendészeti, hat hónapos őrizetet lehet elrendelni, ami további hat hónappal meghosszabbítható.

Ezt követően ki is lehet toloncolni őket, amit állítólag meg is kívánnak tenni.

A tájékoztatón azt is felvetette egy újságíró, hogy az irániak viselkedésének vajon lehet-e köze ahhoz, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást, és hogy az intézkedést az akaratuk ellenére rendelték el velük szemben. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa erre azt felelte, hogy

az iráni nagykövet állítólag még a mai nap folyamán beszélni fog velük, hogy lenyugtassa őket.

Jelenleg 54 ember van karanténban. Többen már el is hagyhatták azt, például a 15 fős diákcsoport, és ma távozott két egészségügyi dolgozó is. Ennek ellenére is egyre nyugtalanítóbb azonban a helyzet, ma pl. az Operatív Törzs egy elég nyugtalanító felhívást tett közzé a honlapján, erről bővebben itt olvashatnak.

FRISSÍTÉS:

A 24.hu-nak az egyik iráni diák cáfolta Lakatos állításait, és bővebben beszélt arról is, hogy mi okozta a kialakult konfliktust. Erről itt olvashatnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!