Döntött a kormány – Semmibe veszik az emberek akaratát!

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Bár az ellenzéki tüntetés, melyet az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) bevezetése ellen tartottak volna elmarad a koronavírus-járvány miatt, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az emberek beletörődtek volna a dologba.

A hatalmas felháborodást végül Hajnal Gabriella, a NAT megújításáért felelős miniszteri biztosa végül úgy zárta le a Magyar Nemzetnek adott interjújában, hogy kijelentette:

“a NAT már nem fog változni.

A kerettantervekben elképzelhető módosítás a bevezetést követő tapasztalatok alapján, ha azt látjuk, hogy a gyerekek érdekében erre szükség van.”

A külön interjú a vita lezárása mellett azért is volt szükséges, hogy enyhítse Takaró Mihály szélsőjobboldali oktatáspolitikus, a NAT egyik szerzőjének egyik korábbi botrányos kijelentését.

Takaró szerint “az iskola nem a gyermekek igényeit kielégítő intézmény”.

A mostani interjúban Hajnal nem érintette az új NAT legkifogásolhatóbb részeit, miszerint a tananyag nem ösztönzi a gyerekeket az önálló gondolkodásra, illetve, hogy a történelem és a magyar irodalom oktatását nagy mértékben átpolitizálná, szinte már propagandisztikus módon.

Annak ellenére pedig, hogy számos iskola és pedagógus tiltakozott, beleértve az ország legerősebb intézményeit valamint számos egyházi iskola pedagógusait is, Hajnal az interjú során nem foglalkozott a kritikus véleményekkel.

Kijelentette, hogy “olyat írni egyszerűen nem lehet, ami mindenkinek megfelel”.

A tanulók terhelésével kapcsolatban, a NAT megújításáért felelős miniszteri biztos saját magának ellentmondva kijelentette, hogy nagyon eltérő vélemények érkeztek az óraszámokkal, és a tananyag mennyiségével kapcsolatban.

“Van, aki szerint túl sok az anyag, mások szerint kevés.”

Ez azért is meglepő, mivel korábban még maga Hajnal is azt mondta, hogy “szíve szerint ennél drasztikusabb tananyagcsökkentést hajtott volna végre, de a társadalom erre nincs felkészülve”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!