Ennél undorítóbb üzenetet nem is kaphattak volna a nők – a Fidesz megint kitett magáért

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Döbbenetes, hogy pont nőnap előtt kapcsolt durva nőalázó üzemmódba a Fidesz. Előbb Pintér Tibor színész szállt bele páros lábbal a gyengébbik nembe, amikor az 1,3 milliárddal kitömött Magyarságkutató Intézet videójában azt mondta, hogy lovas képzéssel a lányok sokkal odaadóbbak lennének. Legújabban pedig Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár igyekszik lenullázni március 8. jelentőségét, amikor kimondta:

ők otthon nem ünneplik a nőnapot.

A fideszes államtitkár a Blikkben eléggé egyértelműen fogalmazott: „Nálunk ez a nap pontosan olyan, mint bármelyik másik.” Vagyis Novák Katalin ezen a napon nem kap sem virágot, sem pedig ajándékot a férjétől és a fiaitól. Ugyanakkor azt is hozzátette: helyette számukra az anyák napja az igazi ünnep, akkor nem maradhat el a köszöntés. Ez pedig elég egyértelmű üzenet:

a fideszes államtitkár szerint egy nőt csak akkor kell becsülni, ha már anya!

Vagyis mindaz a rengeteg áldozat, amit a nők hoznak nap, mint nap, Novák Katalin szerint semmit sem ér, nem jár érte köszönet. Elismerés csak akkor illeti meg a nőket, ha már szültek. Érdekes lenne tudni, vajon így volt-e ez akkor is, amikor Novák Katalinnak még nem volt gyereke. A párja vajon március 8-án arra gondolt: „ha anya leszel, akkor majd megköszönöm, hogy vagy”? Nehezen hihető. Valószínűbb, hogy az államtitkár inkább saját pártjának azt az üzenetét közvetítette, amit Varga Istvántól Kövér Lászlóig sok fideszes kimondott: a nők egyedüli feladata a szülés. Novák Katalin ehhez most annyit tett hozzá: amelyik nő ezt nem teljesíti, nem érdemel megbecsülést.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!