Áder János ismét bebizonyította, hogy csak a Fidesz bábja

Áder János köztársasági elnök teljesítette a kormány által kiszabott feladatot, aláírta a börtön-kártérítések kifizetésének felfüggesztéséről szóló törvényt.

Ennek értelmében pedig a kormány június közepéig felfüggeszti azoknak a bírósági ítéleteknek a végrehajtását, melyek kártérítés kifizetésére kötelezik a magyar államot a nemzetközi egyezményekkel ellentétes börtönviszonyok miatt.

Az Áder által most aláírt törvényt korábban a Fidesz-KDNP, valamint Jobbikos képviselők szavazták meg.

Ennek előzményeként, a kormány mielőtt benyújtotta volna a módosítást, politikai kommunikációs hadjáratot indított a kártérítésekkel kapcsolatban. Szerintük egyesek üzletszerűen préseltek ki százmilliókat a magyar államból a ‘börtönbiznisz’ kapcsán.

A kárpótlás új szabályozását május 15-ig kell a kormánynak kidolgoznia, szeptember végéig pedig gondoskodniuk kell arról, hogy a börtönök kihasználtsága ne haladja meg a száz százalékot – közölte az atv.hu.

A jogerős bírósági ítéletek végrehajtását állami szinten figyelmen kívül hagyja a törvény, ám annak aláírása előtt Áder János nem kért normakontrollt az Alkotmánybíróságtól,

egyszerűen a kormány elvárásának eleget téve átengedte a törvényt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!