Hazugsággal kezdte koronavírusos sajtótájékoztatóját Orbán Prágában

Szerdán tartották a V4-es kormányfők találkozóját Prágában, Orbán is részt vett rajta. A megbeszélés utáni sajtótájékoztatóján a koronavírusról is szót ejtett. Már rögtön az elején egy orbitális hazugsággal kezdett: azt állította, hogy a hatóságok

“ellenőrzésük alatt tartják a határátkelőhelyeket, és folyamatosan szűrik az átlépőket”.

 

Hozzászoktunk már ahhoz, hogy gátlástalanul hazudozik Orbán, de ez a szint még minket is meglepett. Aki Magyarországon él, pontosan tudja, hogy semmiféle ellenőrzést nem folytatnak a határokon, a reptereken is csak azokat szűrik, akik bizonyos területekről, pl. Észak-Olaszországból, Kínából vagy Dél-Koreából érkeznek. Ez a tény persze Orbánt nem zavarja, szokásához híven csak szóban védi a magyarokat, amikor tettekre kerülne a sor, kimutatja a foga fehérjét, hogy mennyire nem érdeklik őt. Az, hogy eddig nem történt baj, is csak a szerencsének köszönhető, Orbán az égvilágon semmit nem járul hozzá a magyarok biztonságához, csak úgy csinál, mintha hozzájárulna, közben pedig a vakszerencsére bízza a magyarok életét. Ha komolyan venné a helyzetet, ténylegesen elrendelné a határokon az ellenőrzést, és nem csak beszélne róla. Minden perc, amíg ezt nem teszi meg, növeli a vírus megjelenésének kockázatát, tekintve, hogy szinte már az összes környező országban terjed a járvány.

Ez persze őt nyilván nem érdekli, ehelyett inkább olyan ostobaságokat mond a magyarokról, minthogy

“a csehek, lengyelek és szlovákok fegyelmezettebbek nálunk, mi bennünk, magyarokban van egy délies könnyelműség”.

Meg olyanokat, hogy

“csak semmi lazaság, mert most azon múlik minden, hogy milyen fegyelmezettek leszünk”.

Hát, szerintünk meg azon, hogy a magyar kormány képes lesz-e abbahagyni a hazudozást, és ostoba szóvirágok helyett végre érdemben is tenni valamit azért, hogy megelőzzük a vírus Magyarországra kerülését. Ami a legújabb hírek szerint egyébként már a küszöbünkön kopogtat, egy külföldi turistacsoportról, akik Budapesten is időt töltöttek – konkrétan még a Széchenyi fürdőben is megfordultak -, ugyanis kiderült, miután elhagyták az országot, hogy megfertőződtek a vírussal. Könnyen lehet, hogy már rég terjed Budapesten, Orbán mégis azzal tölti az idejét, hogy Prágában hazudozik, meg a magyarokról beszél ostobaságokat.

FRISSÍTÉS:

Alig lehoztuk cikkünket, Orbán Facebook-oldalán már be is jelentette, hogy megérkezett a koronavírus Magyarországra, két iráni diák kapta el a vírust (hogy pontosan hol, és kikkel érintkeztek, egyelőre nem tudni), őket azonnal a Szent Lászlóba szállították. Ez is csak megerősíti, amit korábban írtunk, a mellébeszélés és hazudozás helyett, ha több energiát fordítottak volna a megelőzésre, talán ez az eset sem történik meg. (A súlyosan fertőzött Iránból hazatérő diákokat pl. már a reptéren kiszűrhették volna.)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!