Ez lehet a háttérben, amiért így rettegnek tőle a kormányok?

Egyre nagyobb hisztéria övezi a koronavírus megjelenését, és bár Magyarországon még nem jelent meg a vírus, mégis eltűnt a felvásárlások miatt a boltok polcairól egy-két tartósélelmiszer fajta.

Mindezt könnyen a média számlájára lehetne írni, hogy tulajdonképpen egy, a szezonális influenzához képest (aminek épp a járványa közepén járunk) alig veszélyesebb vírust felkaptak, és rémesebbnél-rémesebb képet festenek róla, az emberek pedig emiatt pánikolnak. Ez igaz lenne, ha a média ezt magától csinálná, és a hatóságok nem adnák alájuk a lovat.

Ugyanis az egészségügyi intézmények, mindegyik érintett országban, naponta frissítik az adatokat a fertőzöttekről, és arról mennyi haláleset írható a számlájára. Miközben mindenki elfeledkezik a nagyságrendekkel több halálesettel járó influenzáról és más betegségekről.

Jelenleg, a koronavírus csak azért látszódik világméretű veszélynek, mert úgy kezelik!

Ennek okáról azonban csak találgatások vannak, és valószínűleg azért, mert még mindig sok az ismeretlen tényező a vírussal kapcsolatban, így jobb az óvatosság elvét követi mindenki. Például, már Kínán kívül Japánban is találkoztak olyan esettel, hogy egy meggyógyult, negatív tesztel rendelkező személy újra elkapta a vírust. Ez normál esteben nem szokott bekövetkezni, mert az immunrendszer megtanulja a védekezést, így elkerüli a további fertőzéseket.

Erről  Philip Tierno, a New York Egyetem professzora, azt nyilatkozta, hogy szerinte az sem kizárható, hogy például a lépfenéhez (anthrax) hasonlóan két fázisban zajlik le a fertőzés, és az első fázis végén úgy tűnhet, mintha meggyógyult volna a beteg, mielőtt második, erősebb fázis elkezdődik.

Mindenesetre mi egyet tudunk tanácsolni:

ne halgassanak a Facebookon terjedő lánclevelekre,

akár olasz akár amerikai orvosra hivatkoznak, ne higgyék el a józan paraszti ésszel is belátható ellentmondásokat, hanem ha valamilyen tünetet észlelnek magukon, akkor keressék meg a háziorvosukat. Higgyék el, ez a legtöbb és legjobb dolog amit tehetnek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!