FRISSÍTVE: Óriási felelőtlenség: az egri uszodában edzenek a fertőzött területről jövő vizilabdások!

Forrás: Facebook-Egri Vizilabda Klub

Az egri vizilabdacsapat szombaton, a LEN Eurokupa negyeddöntőjének meccsét a Milánóhoz, illetve a katonai vesztegzár alá vont Lodihoz egyeránt közel eső Brescia városának uszodájában játszotta. A meccs óta a hatóságok már lezárták azt a medencét, melyben a magyarok játszottak.

Miközben szintén a környékről érkező gimnazista kirándulócsoportot hétfőn két hétre karaténba zárták a László Kórházban,

ZF Eger vízipólósai vígan mászkálnak a városban, sőt, az uszodában edzenek!

Azt pedig mindenki beláthatja, hogy a cseppfertőzéssel terjedő vírus talán sehol máshol nem érzi olyan jól magát,mint a meleg, párás, sok emberrel megtömött uszodában! Mindössze annyi biztonsági ellenőrzés történt, hogy a hétfői edzés elmaradt, majd

kitöltettek velük egy egészségügyi kérdőívet, ami alapján mindent rendben találtak!

Most már csak az a kérdés, hogy lesz-e valaki elég bátor ahhoz, hogy ezek után le merjen menni az uszodába, vagy a gyerekét le meri-e majd engedni edzésre. Ilyenkor jogosan veti fel mindenki, ha van arra lehetőség, hogy laborban egy órán belül kimutassák a vírust, akkor ezt miért nem teszik meg a magyar gyanús eseteknél?

A cikk megszületése után nem sokkal Mirkóczki Ádám Eger polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy

“Tulajdonosként nem vállalom a felelősséget egy esetleges járvány kialakulásáért, főleg egy ilyen sűrűn látogatott intézmény esetében – tette hozzá.”

A vízilabda klub pedig közleményében ezt követően azt írta, hogy:

“a Bitskey Aladár Uszoda, valamint a Bárány István Sportuszoda bizonytalan ideig zárva tart. Ezért az edzések további intézkedésig elmaradnak. Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!