A kormány semmibe veszi a népakaratot – Ha törik, ha szakad keresztül viszik amit elképzeltek!

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb felháborodását az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) tervezett bevezetése váltotta ki, mely ellen több ezer diák és tanár tüntetett, adott hangot elégedetlenségének, hogy ne kerüljön bevezetésre. Míg nagyjából harminc tantestület állt ki eddig a NAT ellen, Kásler Miklósnak más a meglátása.

Az EMMI-minisztere a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy szerint szeptemberre minden teljesen elkészül, így a következő tanévben már be is vezetik az új Nemzeti Alaptantervet.

“A tankönyvek készen lesznek, a tankönyvek kiadása és forgalmazása biztosítható”, mondta Kásler, majd hozzátette:

“semmilyen körülményt nem lát, ami akadályozná a NAT és a kerettantervek bevezetését”.

“Soha nem tudjuk elérni, hogy mindenki elégedett legyen, de ez a tanterv a jelenlegi adottságok alapján készült, és lényeges továbblépést jelent az előző tantervhez képest” – mondta.

A miniszter arra hivatkozott, hogy “Magyarországon mintegy háromezer középiskola van, és összesen hét iskolából tiltakoztak a NAT bevezetése ellen, illetve néhány egyetemi oktató csatlakozott hozzájuk, a tiltakozók aránya tehát csekély, egy százalék alatti.

A 444.hu közlése szerint:

a valóság egészen más, már közel harminc tantestület tiltakozott.

Kásler azt is elmondta, hogy a tantervek összesen 19 tantárgyról szólnak, mégis szinte mindenki csak a magyar irodalomról és a történelemről vitáznak, azok kerülnek a középpontba. A miniszter véleménye szerint ezek azonban nem érdemi észrevételek, csupán “politikai megfontolások”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!