400 milliárdos kárt okoztak az országnak, mégis Orbán ügyvédje nyerte az állami megbízást!

Három éve több mint 400 milliárd forintra büntették Magyarországot az Orbán család ügyvédei és még két másik ügyvédi iroda miatt, mivel rengeteg szabálytalanságot engedtek át az általuk ellenőrzött európai uniós pályázatokban. Ennek ellenére ezek az ügyvédek, illetve az érdekeltségeik most mégis sok százmilliós tanácsadói megbízást kapnak a Rogán Antal és a Miniszterelnöki Kabinetiroda által felügyelt Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.-től, amely mintegy 1100 szervezet informatikai beszerzését menedzseli – tudta meg a Népszava. A közbeszerzési tanácsadásra szóló megbízást többek között Bajkai István egyik cége, az Aponius Consulting Kft. nyerte, Bajkairól pedig köztudott, hogy az Orbán család jogi ügyeinek intézőjeként ismerik.

Az, hogy Orbánhoz közeli ember nyer zsíros állami megbízást, ma már szinte megszokott, de az már feltűnő, hogy

olyan emberek adhatnak most tanácsot, akik miatt három éve 400 milliárd forintra büntették Magyarországot!

Bajkai ügyvédi irodája, az SBGK, a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda, valamint az Ész-Ker Zrt. 2016-ban ugyanis arra szerződtek Lázár János kancelláriájával, hogy 4,8 milliárd forintért ellenőrzik az uniós támogatású projektek közbeszerzésének szabályosságát. Ezt azonban csapnivalóan végezték: annyi szabálytalanságot engedtek át, hogy Magyarországot végül egymilliárd euróra büntették.

Ezt nemrég Anton Schrag, az Európai Bizottság regionális politikai főigazgató-helyettese is megerősítette a Portfoliónak.

Hazánknak minden tizedik eurót vissza kellett fizetnie

és ezen felül egyedi ügyekben további „pénzügyi korrekciót” is be kellett vállalni – vagyis a büntetés összességében meghaladta a 400 milliárd forintot. Nem véletlen, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter,

Gulyás Gergely másfél éve mindhárom ügyvédi irodát kirúgta az uniós támogatású közbeszerzések tanácsadói közül.

Ezek után logikusnak tűnhet, hogy ezek a cégek soha többé nem kerülhetnek állami megbízások közelébe. Ám ez Orbánisztán, ahol a vezér haverjainak még ezt is elnézik, mivel a mostani pályázaton szinte ugyanezek nyertek. Mindössze annyi eltéréssel áll fel a csapat, hogy a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda, valamint az Ész-Ker Zrt. mellett ezúttal nem Bajkai ügyvédi irodája, az SBGK, hanem Bajkai cégérdekeltsége, az Aponius Consulting Kft. lett a befutó. Csak hogy érzékeljük, mekkora pénzt jelent mindez: az Orbán család ügyvédjének cége 3500 közbeszerzési eljárás lefolytatására, benne húsz olyan keretmegállapodásra kapott megbízást, amelyek becsült értéke egyenként meghaladhatja az 50 milliárd forintot.

Látszik tehát, hogy

Orbánékat nem érdekli, mekkora kárt okoztak az országnak ezek az emberek.

Továbbra is az ő zsebükbe öntik a pénzt. A kérdés már csak az: most hány százmilliárdos kárt fognak okozni Magyarországnak?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!