Feljelentést tesz a Párbeszéd képviselője – Gyűlöletbeszéd és közösség elleni uszítás a vád!

Fotó: Soós Lajos / MTI

Az utóbbi időben nagyon elszabadultak a dolgok Gyöngyöspatán, ahol a szegregáció miatt több roma családnak is kártérítést ítélt meg a bíróság, melyet a kormány az ítélet ellenére továbbra sem akar kifizetni.

Most Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője

feljelentést fog tenni a rendőrségen gyűlöletbeszéd és közösség elleni uszítás miatt

a fideszes Horváth László és a Mi Hazánk támogatását élvező Dúró Dóra független országgyűlési képviselő ellen – közölte az atv.hu.

Tordai szombaton részt vett egy salgótarjáni emléktábla avatásán, amit az 1992-ben meggyilkolt Danyi Zoltán emlékére állítottak. Az avatáson azt mondta, azért jelentik fel “ezt a két szélsőjobboldali képviselőt”, mert hétfőn a parlamentben felszólalásukban olyanokat mondtak, amelyek egyeseket gyilkos tettekre sarkallhatnak.

A Párbeszéd sajtóosztálya eljuttatta az MTI-hez azt a videofelvételt, melyen Tordai Bence kijelenti, hogy Horváth László, aki Gyöngyöspata országgyűlési képviselője ahelyett, hogy enyhíteni próbálná az ottani indulatokat, inkább szítja a feszültséget, és azt akarja elhitetni az emberekkel, hogy a bíróság által kimondott károsultak valójában tettesek.

“Azt hazudja, hogy azok, akik kártérítést kaptak egytől egyig tanárverők”

– tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint, Dúró Dóra erre rátett egy lapáttal azzal, hogy ő törvényesítené a szegregációt.

Egy apartheid rendszert akarnak bevezetni – összegzett Tordai, majd felidézte, hogy a 90-es években is a cigányság ellen uszítottak az országban, aminek a vége az lett, hogy meggyilkolták Danyi Zoltánt. A férfit skinhead-ek várták meg a háza előtt és halálra verték. Danyinak nem volt más bűne, csak az, hogy cigánynak született – tette hozzá az ellenzéki képviselő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!