Mindenkit megpróbált hülyére venni Orbán Brüsszelben: szánalmas fotót posztolt

Fotó: EPA

Az uniós költségvetésről tárgyaltak pénteken Brüsszelben. Orbán Viktor is jelen volt a találkozón, maga a kormányfő osztott meg erről pár képet és videót a Facebook-oldalán. Orbán az Európai Tanács sajtótermébe is ellátogatott, ahol a beszámolók szerint két éve járt utoljára. A ritka alkalomról készült egy fotó, ezt osztotta meg Orbán a Facebookon. Aki először néz a képre, azt hiheti, hogy a magyar miniszterelnök egy rendkívül keresett ember, akit amint meglátnak, megrohamoznak a külföldi újságírók.

Ambiciózus Európának ambiciózus költségvetés kell // An ambitious Europe needs an ambitious budget

Gepostet von Orbán Viktor am Freitag, 21. Februar 2020

 

Csakhogy hazudik Orbán: az igazság az, hogy a kutyát sem érdekli ő, teljesen más okból volt ott ennyi újságíró.

Valójában az a helyzet, hogy igazából senki nem rá volt kíváncsi, annyi történt csak, hogy a találkozó vége előtt, amikor még kevés megerősített információ szivárgott ki a tárgyalásokról, Orbán mindenki mást megelőzve kiment az újságírók elé. Akik elsősorban nem rá vagy a hazugságaira voltak kíváncsiak, hanem arra, sikerült-e valamiben megállapodnia a tagállamoknak. Magyarán: csak információt akartak tőle, amit mindegy volt, hogy tőle vagy más bennfentestől kapnak. Egy újságíró dolga az, hogy minél gyorsabban minél frissebb információkkal tudjon szolgálni. Ha Orbántól kapja az információt, tőle, ha mástól, mástól, a lényeg az információ. Orbán hazug tálalásával ellentétben itt az ő személye volt a legkevésbé fontos dolog.

Talán még ennél is szánalmasabb azonban, hogy Orbán még ezt a ritka alkalmat, hogy végre újságírók elé áll, is csak arra tudta használni, hogy a hazaiaknak hazudjon egy öblöset. Ha valóban az lett volna a célja, hogy szóba álljon a külföldi sajtóval, nyilatkozatát nem csak, vagy egyáltalán nem magyarul mondta volna. De csak magyarul beszélt, ergo esze ágában nem volt a külföldieknek nyilatkozni, csak a magyaroknak akart hazudozni. Most is csak szokásos pávatáncát lejtette, hogy Brüsszelben kétszínűen hízeleg, és előadja, hogy mekkora demokrata, a hazaiaknak viszont Brüsszel ellen uszít.

Akinek esetleg még továbbra is kétségei lennének, mennyire fontos ember Orbán Viktor, annak álljon itt az ő saját videójából egy részlet, ami tökéletesen megmutatja, hogy nemcsak hogy nem volt főszereplője az uniós tárgyalásoknak,

de mindig is csak egy pici kis ország komplexusos, szánalmas törpedöbrögije fog maradni, akire az uniós partnerek is csak ekként tekintenek.

Itt a videóból kivágott kép, nekünk beletelt pár másodpercbe, mire rátaláltunk Európa erős emberére a közös fotón:

Csoda, hogy odaengedték – Fotó: Orbán Viktor – Facebook
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!