Náci érveléssel mentegette magát a fideszes kultúrmegbízott!

Lassan már megmondják, ki a felsőbbrendű

Elképesztő mellébeszéléssel próbálja menteni magát a náci beszéd vádja alól Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, akiről mi is megírtuk, hogy azt mondta: vannak íróink, akik magyarul írnak, de nem magyar írók. A fideszes kultúrfelelős szerint egyes írók „csak magyarul írnak, mert nem tudnak más nyelven írni. De nem a magyar olvasókat akarják megszólítani. Ezzel nekem nincs bajom, de úgy gondolom, hogy ezekre az írókra közpénzt nem érdemes szánni.”

A förtelmes kijelentésre Schilling Árpád rendező a saját Facebook oldalán reagált keményen helyretéve a PIM főigazgatóját:

„Demeter Szilárd lehet, hogy nem tud róla, de nácibeszél.

Ezzel nem volna nagy gond, hiszen ma sokan beszélnek újra(!) náci nyelven, legfőképpen a miniszterelnök. Magyarországon jó befektetés nácinak lenni, mert jár érte a közpénz! Demeter Szilárd tehát kedvére büntethet és jutalmazhat.” Schilling ez utóbbi kijelentésével arra célzott, hogy Demeter nevéhez köthető a több magyar írónak is odaítélt Térey-ösztöndíj.

A PIM főigazgatója a Mandiner konferenciáján üzent vissza Schilling Árpádnak, mégpedig egy egészen elképesztően hamis érveléssel. Demeter Szilárd ugyanis ezzel próbálta lemosni magáról a vádat:
„A nácizás nagyon bánt, mert székely vagyok, és a székelyek sem nem nácik, sem nem kommunisták.”

A baj ezzel csak az, hogy amire Demeter hivatkozik, az egyszerűen nem igaz! Semmi nem támasztja alá, hogy a székelyek között ne lehetnének náci vagy akár kommunista érzelmű emberek – már csak azért is, mert a világon sehol sincs politikailag és világnézetileg abszolút homogén népcsoport.

Ez az érvelés csak egy fideszes hamis állításra alapuló érvelés, egy kamu védekezés!

Szánalmas és elkeserítő, hogy a PIM főigazgatója csak a származását tudta felhozni ellenérvként, ami persze nem igazol, és nem cáfol semmit. Sokkal hitelesebb lett volna, ha elhatárolódik korábbi kirekesztő szavaitól és bocsánatot kér – de még a védekezése is nácira sikeredett, hisz

utoljára a fasiszták hivatkoztak arra, hogy a származás minden bűn alól felmentést adhat.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!