Elegük lett – Felszólítást kapott a kormány

Erős figyelmeztetést kapott a kormány a közszolgáltatásban működő szakszervezetektől, melyek közel 140 ezer munkavállaló érdekeit képviselik.

A Portfolio szerint, a közúti közlekedés, a vasúti közlekedés, a posta illetve a vízművek képviseletében kiadott közös közlemény, felszólítja a kormányt, hogy legkésőbb február 25-ig hívják össze a Közszolgáltatói Vállalkozások Konzultációs Fórumát (KVKF) és érdemi ajánlattal álljon elő a vállalati bértárgyalások elkezdéséhez.

Közleményükben arra is figyelmeztetik a kormányt, hogy a szakszervezeteknek legalább kétszámjegyű bérfejlesztési követelésük van.

Ha azonban a kormány nem kész tárgyalni velük, készek sztrájkot hirdetni.

“Amennyiben erre nem kerül sor és nem születik a szakszervezetek számára elfogadható tárgyalási ajánlat, akkor a szakszervezetek február végén kollektív munkaügyi vitákat kezdeményeznek az érintett vállalatoknál. Ez a sztrájk folyamatának elkezdését jelenti, amit a közlekedés területén rövid időn belül az összehangolt figyelmeztető sztrájkok meghirdetése követhet” – áll a KVKF munkavállalói oldalának közleményében.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!