Lázár olyat mosott be Orbánnak, hogy az még most is fogja a fejét

Fotó: nol.hu

Kancellária miniszterként az előző ciklus legfontosabb kormánytagja volt a miniszterelnök után, de egyre inkább külön utakon jár mostanában, és elég gyakran határolódik el a miniszterelnöktől Lázár János. Folyamatosan figyelve a tevékenységét, világosan látszik, hogy

Lázár orbán helyére pályázik,

csak az nem világos még, hogy megvárja, míg az távozik magától, vagy meg is próbálja leütni a sakktábláról. Legutolsó látványos akcióját Orbán évértékelőjére tette, amikor bár a meghívottak között volt, nem volt kíváncsi Orbán ömlengésére, ezért el sem ment, hanem

helyette egy szegedi kézilabda meccset választott programul.

Gyanítjuk, hogy nem a kézilabda izgatta annyira, mint inkább az, hogy látványosan Csányi Sándorral, az ország és a régió legnagyobb bankjának elnökével nézte a meccset, így üzenve Orbánnak. Ha pedig a politikai ambíció és a tőke összeáll, akkor abból lehet királybuktatás.

Mindezek után a Spirit FM Keljfel Jancsi! című műsorában tett egy teljesen világos és érthető üzenetet a kormányzat felé, hogy mi az a határvonal, amit nem lenne szabad átlépni a jogállamiság terén. A gyöngyöspatai-ügy kapcsán mondta el, hogy egy jogerős bírósági ítélet végrehajtása vagy nem végrehajtása komoly következményekkel járó dolog, az egész társadalom számára üzenet az,  hogy egy kormány végrehajtja-e a bírósági ítéletet vagy sem. Szerinte itt húzódik a jogállam határa, a jogerős bírósági ítélet végrehajtásánál.

Mint tudjuk, Orbán variál, Nemzeti-konzultációt indít, de nagyon nem szeretné végrehajtani az ítéletet, és ehhez keres társadalmi felhatalmazást. Ám Lázár jól látja, ezek a trükkök csak arra alkalmasak, hogy végleg leszámoljanak a jogállamiság illúziójával. Kérdés, hogy a Lázár-Csányi páros elérkezettnek látja-e az időt véget vetni ennek az ámokfutásnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!