Döbbenetes uszítás! Polgárháborús helyzetet készít elő a Fidesz!

Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója és Hermann Róbert, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum tudományos parancsnokhelyettese. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Fidesz talán legaljasabb húzása, hogy megpróbálnak úgy tenni, mintha ők mondhatnák meg, hogy ki a magyar és ki nem. Pár hete Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő tette helyre parádésan a fideszes Hidvéghi Balázst, miután az kijelentette: az ellenzéki képviselők támadást indítottak a hazájuk ellen, mert gyűlölik Magyarországot. A baloldali politikus akkor gyalázatosnak nevezte, hogy Orbánék megpróbálják kétségbe vonni a velük nem egyetértő politikusok magyarságát, ám úgy látszik, a kioktatás nem volt elég, mert most újabb kirekesztő kijelentés látott napvilágot.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Demeter Szilárd a Pesti Hírlapnak adott interjújában kijelentette:

„Vannak íróink, akik magyarul írnak, de nem magyar írók.”

A förtelmes kijelentés egészen pontosan így hangzott: „Vannak olyan íróink, akik rájöttek, hogy vannak olyan témák, amiket ha megírnak magyarul innen Közép-Európából, és lefordítják bizonyos nyelvterületekre, akkor azok már eladható termékek. Ezek az úgynevezett exportra termelő írók, de nem magyar írók. Csak magyarul írnak, mert nem tudnak más nyelven írni. De nem a magyar olvasókat akarják megszólítani. Ezzel nekem nincs bajom, de úgy gondolom, hogy ezekre az írókra közpénzt nem érdemes szánni.”

A lap újságírója megpróbálta kimondatni a főigazgatóval, hogy kikre is gondolt pontosan, ám

Demeter Szilárd azzal bújt ki a válasz elől, hogy „Most nem akarok botrányt.” Vagyis pontosan tudta, hogy amit mondott, az szégyenletes!

Senki se higgye, hogy ez a fajta kirekesztő gyalázkodás véletlen. Orbánék ezzel igyekeznek tartósítani a magyar társadalom szétszakítását, még akár azon az áron is, hogy

ezzel polgárháborús hangulatot teremtenek magyar és magyar között!

A Fidesz ugyanis tudja, hogy egyre többen fognak össze ellenük, és ezt mindenáron meg akarják akadályozni. Ezért próbálják úgy megbélyegezni politikai ellenfeleiket, hogy azt mondják rájuk: ők már nem is magyarok. Nem törődnek azzal, hogy ezzel hosszabb távon iszonyatos indulatokat szabadíthatnak el. Orbánnak csak egy a fontos: hogy káosz és gyűlölet legyen az országban, mert amíg ez fennáll, addig ő és pereputtya zavartalanul lophatnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!