Nincs tovább – Úgy látszik valóra válik a Fidesz legrosszabb rémálma

Mivel a magyar kormány intézkedéseit az elmúlt években rendkívül sok támadás érte az Európai Unió többi tagállamától, vezetőitől, így a most kiszivárgott jelentés, a Fidesz egyik legnagyobb rémálmát valósítaná meg.

A Reuters hírügynökség egy dokumentumra hivatkozva, melybe betekintést nyert, azt írta, hogy a 2021-től kezdődő hétéves uniós költségvetés javaslata szerint,

az uniós támogatások kifizetését feltételekhez kötnék, ilyen például a jogállamiság tiszteletben tartása.

A február 20-ra összehívott uniós csúcstalálkozó egyik legfontosabb témája is az unió 2021 és 2027 közötti hétéves költségvetése lesz, melyet az állam-, illetve kormányfők Brüsszelben tárgyalnak majd meg.

A csúcstalálkozón napirendre kerülő határozattervezet az uniós költségvetés finanszírozásához való hozzáféréshez általános feltételrendszert vezetne be a tagállamok kormányzati munkájában jelentkező nyilvánvaló rendszerszintű hiányosságok kezelése, valamint a jogállam tiszteletben tartása érdekében.

Ezen felül a tervezet, olyan intézkedések meghozatalát helyezi kilátásba, melyek megakadályoznák az uniós források nem megfelelő felhasználását.

A támogatások teljes megvonására, vagy felfüggesztésére az Európai Bizottság tenne javaslatot, de arról végül a tagállamok minősített többségi szavazással döntenének.

Legfrissebb információk szerint, a 2021 és 2027 közötti költségvetés teljes összege, az eddig tervezettel ellentétben, 8 milliárd euróval magasabb lenne. A tervezetben az is szerepel továbbá, hogy éves támogatást biztosítanának azoknak a területeknek, melyek menekülteket fogadnának be. Ez az összeg minden befogadott után 405 eurót tenne ki évente.

A javaslat a klímaváltozásra is külön figyelmet fordít, eszerint a költségvetés legalább negyedét az éghajlatváltozás elleni küzdelemre kell fordítani.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!