Tönkreverték Orbán jelöltjét az időközi választáson

Óriásit nyert vasárnap az ellenzék a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson, 98,77%-os feldolgozottságnál jelöltjük, Kálló Gergely

56,29 százalékon áll, a fideszes támogatással induló Molnár Tibor ellenben csak 37,72-n.

Ismét eldőlt tehát, hogy a teljes ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája, a parlamenti választáson ez az egyetlen sikeres recept Orbán ellen. A mostani vereséggel a kormányfő 2022-es esélyei eddig talán a legsúlyosabb csapást voltak kénytelenek elszenvedni.

Orbán valószínűleg tisztában is volt vele, hogy jobb, ha minél távolabb tartja magát Dunaújvárostól, ahol korábban Pintér Tamás, a Jobbik jelöltje egyéni mandátumot szerzett 2018-ban, tavaly ősszel pedig polgármesternek választották a városban (ezért is kellett kiírni az időközit), ezért gyáva módon egy független jelölt mögé állt be. Persze miután sajtóhírek szerint az utóbbi napokban egy rakás fideszes aktivistát kivezényeltek a városba, hogy segítsék Molnár győzelmét, nyilvánvalóvá vált, hogy Molnár végső soron nem független, hanem Orbán embere. Hiába azonban a trükközés, a próbálkozás, hogy egy “független” jelöltön keresztül kaparintsák meg a város feletti irányítást,

ma végleg bebizonyosodott, hogy az összefogás működik, a Fidesz jelöltjei nemcsak verhetők, de sok helyütt csúnyán el is lehet verni őket.

Minden korábbinál közelebb került ahhoz Magyarország, hogy korrupt tolvaj diktátora, Orbán Viktor végre elnyerje méltó büntetését. Maximum 2 éve van hátra, de ahogy a gazdaság helyzete áll – saját bevallása szerint is válság előtt állunk – lehet már annyi sem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!