Kifolyik a pénz a kormány kezéből – Milliárdok mennek el szurkolói programra

Fotó: REUTERS/Francois Lenoir/

Hazánk ad helyet az elkövetkező években több sporteseménynek is, így 2020-ban itt lesz a foci Eb egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra mi rendezzük meg a vizes világbajnokságot, a kormány pedig már most gőzerővel készül az eseményekre – közölte a hvg.hu.

A csütörtökön megjelent Magyar Közlöny szerint, kormányhatározatban döntött a kabinet arról, hogy az idén megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-bajnokság budapesti szurkolói programjainak megvalósításához szükséges intézkedésként a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK Nonprofit Zrt.) a Fővárosi Önkormányzattól úgy vesz át feladatokat, hogy az azokhoz szükséges forrást a központi költségvetés biztosítja.

A határozat rögzíti továbbá azt, hogy a pénzügyminiszternek gondoskodnia kell arról, hogy ezen szurkolói programok ellátására rendelkezésre álljon 3,8 milliárd forint.

A Közlönyben a vizes világbajnokság kapcsán is megjelent egy kormányhatározat, abban azt írják, hogy a Nemzetközi Úszó Szövetségnek, a FINA-nak, 2 millió dollárt kell fizetni biztosítékként, ez több mint 622 millió forint.

Ugyanezen határozatban szerepel továbbá az is, hogy

a rögzített ütemezés szerint 2021 és 2027 között a költségvetésekben el kell majd különíteni 32,25 millió dollárt, tehát nagyjából 10 milliárd forintot.

Ez az összeg fogja fedezni majd a FINA részére fizetendő világbajnoksági díjat, valamint a produceri és hazai közvetítési díjakat.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat végén felhívják Fürjes Balázs, kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos figyelmét arra, hogy “készítsen előterjesztést a kormány részére a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos további intézkedésekről, egyéb költségekről és a szükséges költségvetési forrás biztosításáról.”

Így akár még jócskán meg is ugorhatnak a vizes világbajnokság költségei, mint ahogy az legutóbb is történt.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!