Kiadták a kilövésit Karácsonyra: a legaljasabb módszerrel akarják megbuktatni

Érdekes, Tarlós alatt fele ekkora sem volt a mellényük, valamiért mindig csak akkor jut eszükbe sztrájkolni, amikor baloldali a városvezetés.

A Világgazdaság szerint, miután a szerda reggel tartott egyeztetés sem vezetett eredményre a BKV menedzsmentje és a cég szakszervezetei között, utóbbiak beadták a kollektív munkaügyi vitáról szóló kezdeményezésüket. Ez lényegében

a sztrájk előszobáját jelenti,

a jogszabályok értelmében ugyanis legkorábban már hét nap múlva lehetőség nyílik a munkabeszüntetésre. A helyzet a legutóbbi, 2010-es sztrájknál is súlyosabb, akkor ugyanis csak a buszos és a troli üzemág nem vette fel a munkát, ezúttal viszont

teljes leállás jöhet a lap szerint,

miután a három nagy szakszervezet mellett az összes kisebb tömörülés is aláírta a javaslatot. Karácsony Gergelyék kitartanak korábbi, 6+2 százalékos béremelési javaslatuknál, a szakszervezetek azonban egységesen 15 százalékos emelést követelnek januárig visszamenőleg. Bár még nincs konkrét időpontja az újabb tárgyalásnak, elképzelhető, hogy pénteken újból asztalhoz ülnek egymással a felek.

Aki esetleg furcsának találja, hogy Tarlós István vezetése alatt vajon miért nem volt ekkora egyetértés a szakszervezetek között, bezzeg most akár még egy sosem látott sztrájkra is összefognának, azt nem tudjuk hibáztatni. Nem kicsit furcsa ugyanis, ha a szakszervezetek pont 10 év után, az új baloldali vezetés alatt akarják megvalósítani a sztrájkot (úgy, hogy a jobboldali vezetés alatt nem csináltak semmit, bezzeg Demszky Gábor alatt), ráadásul szélesebb körűt, mint az előzőt. Nehéz nem úgy értékelni, amit tesznek, mint hogy direkt Orbán Viktort és a Fideszt akarják segíteni. Nem kérdés ugyanis, hogy a Fidesz élne a lehetőséggel, és a fejlemények miatt minden csatornán Karácsony ellen uszítana, holott a főpolgármester csak megörökölt egy problémát, amit már réges-régen, még Tarlós alatt kezelni kellett volna. Az viszont elég valószínűtlen, hogy finoman fogalmazzunk, hogy a kormány az uszításon túl bármit is tenne, hogy a főváros (és a BKV és szakszervezetei) megnyugtatóan rendezni tudják a helyzetet. Marad az uszítás, és Karácsony Gergely totális kicsinálása, lejáratása, és a budapestiek hergelése a főpolgármesterük ellen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!