Óriási kudarc Orbán nemzetpolitikájában – ezt nem lehet kimagyarázni

Az Orbán-kormánynak mindig is elsődleges prioritása volt a határontúliak támogatása, amire nem is sajnálták a pénzt, ha kellett templomot újítottak fel, ha kellett focicsapatokat finanszíroztak külföldön magyar állami pénzből. Azt nem nagyon tudjuk eldönteni, hogy vajon a határokon átívelő nemzetegyesítésben ezeknek az elköltött milliárdoknak volt-e szerepe, vagy csak jól mutatnak a kirakatban nemzeti pántlikával átkötve.

Az igazán komolyan vehető tett a határontúli magyarságért a székelyföldi autonómia elérése lehetett volna, de most úgy tűnik, ez nem fog összejönni. A Székely Nemzeti Tanács kilenc hónappal ezelőtt indította el azt aláírásgyűjtést, amelyet ha támogat legalább 1 millió európai polgár, akkor bizony az EU fórumain kötelezően napirendre kell venni a romániai magyarság székelységhez tartozó részének bizonyos különállását, sajátos kulturális jogainak elismerését, a nekik többletpénz juttatását szorgalmazó indítványt.

Ez azonban annyira rosszul áll, hogy még az állami televízió híradójában sem tudtak rajta kozmetikázni, ugyanis

a szükséges 1 millió aláírásból jelen pillanatban csak 60 ezren támogatták a kezdeményezést!

Itt azonban érzünk némi ellentmondást az “Egy vérből valók vagyunk” telitorokból való éneklése és a valós tettek között. Nehéz elképzelni, hogy Orbán ha beindította volna a propagandagépezetét, ne tudott volna a kárpát-medencei magyarság körében minimum 5-6 millió aláírást begyűjteni a kiépített hálózatával, de lehet, hogy csak itthon összejött volna ennyi támogató, pártállástól függetlenül.

De Orbán nem lépett. Olyannyira nem, hogy a 60 ezer eddigi aláírás azt jelzi, mintha Erdélyben sem mozdultak volna meg az emberek. A kérdés csak az, hogy miért nem tett semmit Orbán, mikor ez számára egy jól kommunikálható, a belpolitikában is jelentős sikert hozhatott volna, megmutatva, hogy a nemzeti érzés mennyivel erősebb a bolsevik-liberál-sorosista hálózatok erejénél.

Valószínűleg, olyan külpolitikai ügyek húzódnak a háttérben, olyan feszültséget keltett volna, és olyan folyamatokat indított volna el az unióban (gondoljunk csak a Katalánokra) amit Orbán sem mert megkockáztatni, egyszerűen úgy vélte, többet veszthet vele a nemzetközi porondon, mint amit nyer vele idehaza.

Orbán egyszerűen feláldozta a Székely autonómiát a saját sikerének az oltárán!

Most nyilvánvalóvá vált mindenkinek, hogy a határontúli magyarok csak ugyanolyan eszközök számára, mint minden más. Ha hasznot hoznak, akkor kellenek (lásd szavazatok), de ha veszélyeztetik a sikerét, akkor minden lelkiismeretfurdalás nélkül dobja oda őket koncnak. Ha a székely zászlót kell kitűzni a parlamentre melldöngetve az még megy, de a valós tettekhez már nincs erő és bátorság.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!