Mindent elárult a Momentum, ami miatt rájuk szavaztak az emberek

A bájos női mosolyok mögött úgy tűnik, kőkemény politikai érdekek törnek felszínre, mindent megcáfolva, ami miatt a Momentum szavazatokat kapott! Nemrégiben szavazott az Európai Parlamnet  Európa zöld fordulatáról, a Green New Deal-ről. Ennek egyik fontos eleme volt az a módosító indítvány, amely annak a 100 legnagyobb multinacionális vállalatnak a felelősségét állapította meg a klímakatasztrófában, amelyek a globális szén-dioxid-kibocsájtás 71%-áért felelősek.

Azon egyáltalán nem csodálkozunk, hogy a Fidesz, aki mindig is a nagytőkések kiszolgálója volt, és nagyívben tesz a klímavédelemre, nem szavazta meg a módosítót. Annál nagyobb meglepetést okozott azonban, hogy a

Momentum képviselői együtt szavaztak a kérdésben a Fidesszel,

felmentve így a klímakatasztrófa legnagyobb felelőseit! Cseh Katalin megpróbálta megmagyarázni a lehetetlent: “Rengeteg egyeztetésen, kompromisszumon, illetve olykor vitáig fajuló tárgyaláson vagyunk túl, de erőfeszítéseink azt hiszem nem voltak hiábavalók.”

Arra azért kíváncsiak vagyunk, hogy ez a sok kompromisszum és erőfeszítés milyen sikert is hozott a Momentumnak, mit sikerült cserébe kapniuk. Mindenesetre egyenlőre úgy tűnik, hogy a pártnak sikerült a Fidesszel karöltve keresztbe tenni az egyik legfontosabb klímavédelmi változásnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!