Utolérte Orbánt a kiüldözött magyarok bosszúja Berlinben, nagyon beégették

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Orbán a CDU távozó elnökével és Angela Merkellel érkezett tárgyalni a német fővárosba. Nem indult zökkenőmentesen a nap, a kormányfő érkezésének hírére ugyanis kiüldözött magyarok egy csoportja nekiállt tüntetni a CDU épülete előtt. A tüntetők egy hatalmas molinóval érkeztek, amire azt írták,

“Orbanistan powered by EU”,

vagyis “Orbánisztánt az EU pénzeli”. A demonstrálók a helyszínen lévők szerint hangosan azt ordibálták, hogy “ami Merkeléknek nem működött Erfurtban, az miért kéne, hogy működjön Brüsszelben?”. Ezzel a német belpolitika néhány napja kirobbant botrányára céloztak, miszerint a német kancellár kormányzópártja, a CDU Türingiában képes volt a szélsőjobboldali, hagyományosan karanténban tartott AfD politikusaival együtt megszavazni a tartomány új miniszterelnökét. Merkel ezt elfogadhatatlannak nevezte, állítása szerint a tudtán kívül döntöttek a helyi CDU-sok. Az indulatok olyannyira nem csillapodtak később sem, hogy a türingiai miniszterelnök inkább lemondott.

Orbán ezt sajnos még nem tette meg, mindenesetre így is hatalmas pofont kapott a mai napon. A kinti magyarok világosan megüzenték Merkelnek: ha Orbánt támogatja, ugyanakkora bűnt követ el, mint ha a szélsőjobboldali AfD-t, a kettő között nincs különbség. Egyet kell értenünk velük, Merkelnek nem hogy nem volna szabad legitimálnia Orbánt, hanem egyenesen szóba sem volna szabad állnia vele, totális karanténban kellene tartania, mint ahogy a leprásokat szokás.

Itt megtekinthető a videó a tiltakozásról:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!