Bajban a főváros – A kormány megszegi korábban tett ígéretét!

Fotó: REUTERS/Francois Lenoir/

A kormány még tavaly nyáron hozott egy határozatot, amiben ígéretet tettek arra, hogy január végéig 3,2 milliárd forint plusz pénzt kap a BKV, melyből új buszokat vásárolhatna.

A 3-as metró pótlására állították volna be azokat az új és korszerű buszokat, melyeket a kormány által megígért plusz pénzből vásároltak volna. Hamarosan lezárják a metró legforgalmasabb szakaszát, és megkezdődnek a munkálatok a Lehel tér és a Nagyvárad tér között.

A felújításra váró szakaszt naponta több mint félmillió utas használja, így sokkal több buszra lesz szükség ahhoz, hogy a metrót kiváltsák, mint a korábbi szakaszok felújításánál.

A korábban megítélt összeg hiányában, a BKV hétfői igazgatósági ülésén a cég vezetése javaslatot fog tenni 40 darab használt busz beszerzésére.

Plusz buszokra mindenképp szükség lesz, de a cég még decemberben is abban bízott, tartja magát a kormány a korábban tett ígéretéhez és elutalják a határozatban rögzített összeget. A használt buszok ötlete egyébként már korábban is felmerült, de azt elvetették végül, mert nem illene bele az új városvezetés klímavédelmi céljaiba.

Most azonban úgy néz ki, kénytelenek lesznek mégis használt, környezetszennyező buszokat vásárolni, mivel a kormány nem utalta el a határozatában vállalt összeget.

A Népszava szerin egy korszerű, alacsony padlós, klimatizált busz alapára legalább 80 millió forint, de a cég jelenleg buszonként 20 millió forinttal számol, tehát minden bizonnyal leharcolt roncsokra futja majd csak a városnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!