Megtagadták a vírustesztet egy magyar nőtől, aki Kínából érkezett haza

Ennyit arról, hogy a Belügyminisztérium mindent megtesz a koronavírus elleni védekezésért.

Magyari Éva és férje Kína egyik lezárt területéről érkezett haza Magyarországra, testhőmérőzés után el is engedték Ferihegyről. Mivel később elkezdte érezni, hogy fáj a torka, és néha köhög, elővigyázatosságból felhívta a Szent László Kórházat, hogy csináltasson egy vírustesztet. Naivan arra számított, hogy a magyar hatóságok nyilván komolyan veszik majd az ügyét, és soron kívül kivizsgálják.

Hát, nem így történt: a Szent László Kórház, hiába hívta fel őket telefonon, hogy baj van,

megtagadta tőle a kezelést,

inkább átirányította a házi orvosához, aki érthetően nagyon kiakadt, amikor a Kínából frissen hazatérő nő hozzá toppant be, és nem a víruskórházba. Azonnal beutalta őt, a Szent László azonban továbbra sem volt hajlandó vizsgálat alá vetni. Az őt vizsgáló orvos arra hivatkozott, hogy a Belügyminisztérium azt az utasítást adta, hogy csak a Vuhanból érkezőktől vehetnek mintát.

Magyari rövid vita után még azt is felajánlotta, hogy ha kell, kifizeti a teszt árát, de az orvost ez sem hatotta meg, azt mondta, meg van kötve a keze, nem tehet semmit. Arra a kérdésre, hogy “mi van, ha tényleg bennem van a vírus, ki vállalja a felelősséget?”, is csak vállvonogatás volt a válasz.

A 24.hu megkereste a Belügyminisztériumot az ügyben, akik azzal hárítottak, hogy semmilyen utasítást nem adtak sem a Szent Lászlónak, sem más egészségügyi intézménynek, az eljárásrend kidolgozása ugyanis a tárca szerint “nem tartozik a BM hatáskörébe”. Hogy akkor mégis kinek a hatáskörébe tartozik, ha nem az övékébe, azt nem fejtették ki, ahogyan azt sem, ha nekik semmi közük az egészhez, akkor pénteken Pintér Sándor mégis mért magyarázta azt az Országgyűlés népjóléti bizottságában, hogy a BM ura a helyzetnek.

Magyari állítólag azóta szerencsére jobban van, valószínűleg nem a koronavírussal fertőződhetett meg, bár ha a BM-en múlik, szemlátomást már fél Budapest vírushordozó volna. Gratulálunk nekik!

Itt olvasható Magyari teljes beszámolója az ügyről.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!