Dúró Dóra hátba szúrta a gyerekeket, a diákgyűlölő Orbán mellé állt

Egészen nyugodtan átjelentkezhetne a Fideszbe, annyira nyilvánvaló, hogy mire megy ki a játék.

Napok óta tart a tiltakozás a kormány fasizmusra hajazó új Nemzeti Alaptanterve miatt. A több száz oldalas dokumentumot a szakmai szervezeteken át az ellenzéki pártokig mindenki egyöntetűen elítélte. A felháborodás akkorára nőtt, hogy egy pécsi gimnázium magyartanárai pénteken már nyíltan is elkezdtek lázadozni a bevezetése ellen. Orbán lépéshátrányba került, sürgősen tennie kellett valamit, hogy elejét vegye az egyre növekvő tiltakozáshullámnak. Ekkor ugrott be segíteni neki – nyilván teljesen véletlenül – az egyik alvó ügynöke az ellenzékből, Dúró Dóra, az álellenzéki Mi Hazánk politikusa, hogy megpróbálja azt a látszatot kelteni, mintha nem lenne teljes körű a NAT-tal szembeni egyet nem értés. Túl is teljesíthette a feladatát, az ügyben írt Facebook-posztja ugyanis olyan szinten vérlázítóra sikeredett, hogy azt bármelyik kormányzati propaganda-agytrösztben megirigyelték volna.

A pártokon átívelő, a szakmában is egyöntetű felháborodást kiváltó tiltakozások kapcsán pl. azt mondta, azok szerinte nem többek

a “balliberális tömb politikai hisztériakeltésénél”,

ő inkább azt tartja szégyennek, hogy

“tíz évet kellett várni a kétharmados Fidesz-kormányzás idején, hogy végre hazafias nevelést kapjanak a gyerekeink”.

Dúró szerint valójában azoknak kéne szégyellniük magukat, akik fel mernek háborodni a fasiszta írók túlszerepeltetése miatt. Ők a politikus szerint csak “olcsón náciznak”. “Inkább a tanárbántalmazások miatt kéne tiltakozniuk, amiatt bezzeg nem teszik” – mondta. (Mintha nem lehetne mindkettő miatt egyszerre tiltakozni – a szerk.)

A posztban Dúró lényegében az összes kormányzati kommunikációs panelt felsorolta, amit lehet a témában. Csak annyi kritikát engedett meg magának – nyilván, hogy azért ne lógjon ki teljesen a lóláb, kinek az oldalán áll -, hogy a diákokat az új NAT is ugyanúgy túl fogja terhelni, mint a régi.

A politikus a posztot az antiszemita és náci-kollaboráns Wass Albert képével illusztrálta. Feltesszük, ezzel is csak azt akarta a kifejezésünkre juttatni, hogy a tanárokkal ellentétben ő mennyire követendő ideológiának találja a fasizmust.

Itt elolvasható a bejegyzése:

Politikai hisztériába kezdett a balliberális tömb a Nat tervezete miatt, pedig a szakmai vita indokolt lenne. No nem…

Gepostet von Dúró Dóra am Donnerstag, 6. Februar 2020

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!