A Fidesz hatalmi arroganciáját kritizálja a nemrég menesztett miniszter!

Újabb fideszes kezdte nyíltan kritizálni Orbán Viktor kormányát. Balog Zoltán egykori emberi erőforrás miniszter már csak társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos, s ebbéli minőségében adott interjút az Indexnek, Szavaiból kiderült,  hogy igyekszik is megfelelni a miniszterelnöknek, amikor például Mészáros Lőrinc villámgyors gazdagodásáról kérdezték, az elvtelenségig védte a kormányfő strómanját, Orbánt pedig amiatt dicsérte, mert szerinte jól tájékozott az ország ügyeiben. Ám amikor az októberi önkormányzati választás került szóba, Balog Zoltánnál elszakadhatott a cérna, mivel

az egykori miniszter hadüzenettel felérő módon minősítette a jelenlegi Fidesz-kormány egyes tagjait.

Balog nem volt annyira bátor, hogy Orbánt is felelőssé tegye a választási szereplésért, de a kampánystáb és néhány miniszter valóságérzékelésére azt mondta, hogy, azt inkább nem minősítené. Szerinte ha vannak problémák, akkor inkább itt vannak. A volt miniszter szó szerint így fogalmazott:

„Felelősek azok a fideszes politikusok is, akik hatalmi arroganciából úgy gondolják, hogy nekik már ezzel nem kell foglalkozni.”

Balog Zoltán szerint a kormány egyes tagjai nem érzékelték a valóságos helyzetet, majd hogy még egyértelműbb legyen, mire is gondolt, nyíltan ki is mondta:

„vége van annak a kilenc kegyelmi évnek, amikor mindig mi nyertünk. Fel kell ébredni.”

A miniszterelnöki biztos azt is elárulta, hogy a köztévé Karácsony Gergellyel készült „gyenge színvonalú” interjúját nem is tudta végignézni, majd itt is odaszúrt egyet a jelenlegi fideszes politikustársainak. A jelenleg parkolópályán lévő Balog Zoltán ugyanis kijelentette:

„Szerintem jót tenne a kormánypárti politikusoknak is, ha szembesítenék őket a kijelentéseikkel, és kritikus kérdéseket tennének fel nekik a közszolgálati médiában.”

Amikor pedig egy esetleges kormányzati konszolidációról kérdezték, Balog Zoltán elmondta, hogy én imádkozik azért, hogy ne csak a közélet, de a kultúra, a családok világa és az élet többi területe is erkölcsösebb és békésebb legyen. Így fogalmazott:

„Én hiszek „a szeretet és összefogás erejében”, ha nem is biztos, hogy ezzel választást lehet nyerni.”

Elég egyértelmű üzenet ez arról, hogyan is gondolkodik a leváltott miniszter a jelenlegi kormányról és a Fidesz jövőbeni választási esélyeiről. Klérdés, hogy ezek után meddig maradhat miniszterelnöki biztos…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!