Saját pofonjába szaladt bele a Fidesz

A kormány a gyöngyöspatai kártérítés mellett, a börtönkártérítési perek ellen is hadjáratot folytat. A Fidesz szerint, az ilyen ügyekben a legtöbb pénzt az ügyvédek teszik zsebre, ezért első lépésként a börtönkörülményeken akarnak javítani.

Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő pedig kijelentette, hogy a börtönbizniszen Magyar György kereste a legtöbbet, ám az Átlátszó adatai alapján kiderült, hogy

a legtöbb ilyen ügye egy debreceni irodának volt, amit a lap Fidesz-közeliként nevezett meg.

“Én a leghatározottabban szeretnék föllépni ezzel a börtönbiznisszel szemben.” – mondta Orbán Viktor az állami rádióban, ezért a kormány első lépésként a börtönkörülmények javítását helyezte előtérbe, hogy általa megszűnjön a börtön-kártérítési perek alapja.

A miniszterelnök továbbá hozzátette azt is, hogy nem szívesen fizetne az ilyen ügyekben, mivel azt az adófizetők pénzéből kell megtennie.

“Ők nem az államot cselezik ki, nem a kormány zsebéből húzzák ki a pénzt, hanem az Ön zsebéből húzzák ki meg a hallgatók zsebéből, az ő pénzüket veszik el, és osztoznak rajta a bűnözőkkel az ügyvédek.

Tényleg nem tudok mást mondani: megáll az ember esze.” – mondta Orbán.

Budai Gyula elmondta, hogy az Igazságügyi Minisztérium adataiból egyértelműen látszik, a börtönkártérítések 60 százaléka az ügyvédeknél marad, melyek szerinte a baloldalhoz és a Soros-hálózathoz tartoznak. A példaként pedig Magyar Györgyöt említette meg.

“Arról is hallani, hogy a dörzsölt ügyvédek nemcsak a magyar államot károsították, de még saját ügyfeleiket is átverték és a nekik megítélt kártérítési összegek egy részét nem fizették ki. Ezért mindenképpen szükséges, hogy az ügyben érintett ügyvédek hozzák nyilvánosságra, hogy mennyit kaszáltak a börtönbizniszen” – jelentette ki a fideszes országgyűlési képviselő.

“A gyónási titokhoz hasonló az ügyvédi titoktartás, így Budai Gyula sem örülne annak, ha – miután megbízást ad egy ügyvédnek – az ügyvéd nyilvánosságra hozna bármilyen adatot” – mondta az ATV Híradójánknak Magyar György.

Az ügyvéd a sajtóban megjelent összegekről pedig azt mondta, hogy azok a valóságban csak letéti pénzeket takarnak.

“Olyan letéti pénzek, amelyek arra szolgálnak, hogy a jogosult megkaphassa azt az összeget, amit javára megállapított a magyar bíróság a magyar törvények alapján hozott jogerős végzésében. Az ügyvédeknek ehhez a világon semmi közük nincs. Ez az összeg nem az ügyvédeké.” – jelentette ki Magyar György.

Most pedig arra derült fény, hogy a legtöbb ilyen ügye egy debreceni irodának volt, ami Varga Zoltán a város DK-s képviselője szerint a Fideszhez köthető:

“Majdnem egymilliárd forintot tudtak az államtól kiperelni, én azt hiszem, hogy ezt híják debreceniesen öntökönlövésnek.” – fogalmazott Varga.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!