Máris lebukhat az új győri polgármester! Színt kell vallania, mi a az igazán fontos neki!

Hamarosan kiderül, hogy az új győri fideszes polgármester a betegeit szereti, vagy a gyógyításukért kapott pénzt? Mint ismert, Dézsi Csaba nem lehetne egyszerre polgármester is és praktizáló kardiológus is, mivel a jelenlegi törvények szerint ez összeférhetetlen – ám a Fidesz még a választás előtt megígérte neki, hogy a kedvéért módosítják a jogszabályt és városvezetőként is dolgozhat tovább orvosként.

Kérdés, hogy két ekkora feladatot lehet-e jól végezni egyszerre? Vajon melyikre jut majd kevesebb idő és figyelem?

A fideszes kommunikáció mindezt úgy állította be, hogy Dézsi Csaba „nem akarja cserbenhagyni” a betegeit, ezért van szükség az összeférhetetlenségi törvény módosítására. Nos,

ha a fideszes polgármester valóban ennyire áldozatkész, akkor orvosként valószínűleg nem vesz fel majd semmilyen fizetést.

Van erre példa, méghozzá nem is olyan messze. Az Index szerint a román egészségügyi miniszter, Victor Costache mielőtt néhány hónappal ezelőtt a román kormány tagja lett, sebészorvosként dolgozott és tárcavezetőként is folytatni akarta hivatását. Akárcsak Dézsi esetében, nála is felmerült az összeférhetetlenség, de a román politikus ezt úgy oldotta meg, hogy csak a szabadidejében vállal műtéteket, és ezért semmilyen fizetést nem kap. Kíváncsian várjuk, hogy a győri polgármester is követi-e ezt a jó példát. Ám

ha Dézsi Csaba a polgármesterként még az orvosi fizetését is felveszi, akkor nem a betegeihez ragaszkodik, hanem a pénzéhez!

Hamarosan eljön az igazság pillanata és minden kiderül…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!