Új fegyvert kapott az ellenzék! A Fidesz úgy fél tőle, mint a tűztől!

A Fidesznek annyira kínos a Karácsony Gergellyel készült botrányos interjú, hogy a legszívesebben úgy elfelejtenék, mintha nem is lett volna. Nem csoda ez, hisz ők is érzik, hogy az M1 riporterének propagandistájának görcsösen elfogult kötözködése nagyon sok ember számára tette ellenszenvessé a Fideszt és szimpatikussá a végig higgadtan viselkedő főpolgármestert.

Az interjúnak álcázott gyalázkodást még Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkár is vállalhatatlannak nevezte!

A fideszes politikus szó szerint ezt írta ki a Twitterre:  „Jó hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjúja – több ellenzéki, kevesebb Fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé.”

Persze, sokan már ekkor sejtették, hogy a felháborodás inkább taktikai jellegű, és csak azért mondták, nehogy még többen szembeforduljanak a Fidesszel. Ezért a nagy kérdés az volt, hogy vajon lesz-e bármilyen következménye a köztévé teljesen nyilvánvaló elfogultságának. Nos, mostanra kiderült:

a Fidesz azt is megakadályozza, hogy a botrányos interjút egyáltalán vizsgálhassák!

A közmédia felügyeletét ellátó Közszolgálati Kuratórium kormánypárti többsége ugyanis nem szavazta meg, hogy az elfogult Karácsony-interjú egyáltalán felkerüljön az ülés napirendjére. Mindezt két ellenzéki tag, Kránitz László és Debreczeni József hozta nyilvánosságra. Debreczeni József elmondta: a fideszes delegáltak is érezték, hogy az interjú védhetetlen, ezért a nemleges szavazat helyett tartózkodtak, de a napirendre vétel megakadályozásához ez is elég volt.

Balogh László elnök még arra is hivatkozott, hogy a kuratóriumnak nincs joga tartalmi kérdésekről véleményt mondani. Bár az erősen kérdéses, hogy

ha mindez egy fideszes politikussal történik, a testület akkor is azt mondaná, hogy nem illetékes?

Az ülés alatt végig érezhető volt, hogy a Fidesznek mennyire kínos ez az egész. A testület fideszes elnöke például mindent bevetett, csak hogy ne kelljen az üggyel foglalkozniuk. Balogh László még arra is hivatkozott, hogy nem kapta meg a MÚOSZ-nak a Karácsony-interjúval kapcsolatos panaszát – erről később kiderült, hogy mégis megvan. Amikor pedig azt kérdezték tőle, hogy miből gondolja, hogy a testület tartalmi kérdésekben nem vizsgálódhat, az elnök nem tudta megmondani, hogy a jelenleg hatályos törvényekben hol szerepel ilyen korlátozás.

Egy szó mint száz:

a Fidesz érezhetően szeretné mindenkivel elfeledtetni a gyalázatos Karácsony-interjút.

A kérdés már csak az: az ellenzéki politikusok felismerik-e, hogy ezzel új fegyvert kaptak, amivel folyamatosan üthetik a kormánypártokat és vajon képesek-e napirenden tartani az Orbánék számára kínos ügyet?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!