Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Orbán korábbi háttérembere ellen

December közepén előbb két európai, majd pár napra rá két nemzetközi elfogatóparancsot is közzétettek a budapesti vizes vb-t szervező cég korábbi gazdasági igazgatója, Balogh Sándor ellen. A G7.hu szerint

Baloghnak kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszere van, ezért terjeszthették ki a körözést.

Az európai elfogatóparancs könnyebbé teszi Balogh beazonosítását, mert a férfi bekerül az európai adatbázisokba. A nemzetközinél valamivel már bonyolultabb a helyzet, ott jellemzően kormányközi megállapodások szabályozzák a kiadatásokat, amikre emiatt eltérőek az esélyek.

Balogh korábbi kapcsolataira alapozva van rá esély, hogy Dubajban köthetett ki, az Egyesült Arab Emírségekkel viszont Magyarországnak nincs megállapodása, ezért onnan maximum csak egyedi megállapodással kérhetnék a magyar hatóságok a férfi kiadatását. A G7 szerint előfordulhat, miután a kérelem az igazságügyi miniszter hatásköre, hogy

Varga Juditnak kell majd kérnie Balogh kiadatását, aki egyébként egyik miniszter kollégájának, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek az exférje.

Ami lássuk be, elég kínos helyzet lenne, különösen, hogy a Fidesz általában intézményszerűen védi a saját bűnöseit. Balogh ellen üzletszerűen elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folyik eljárás. A volt gazdasági igazgató olyan céghálót alakított ki, amelynek tagjai több milliárd forint adótartozást halmoztak fel. Ezek közül több cég Bártfai-Mager lakására volt bejegyezve.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!