Válságban van Orbán, már a németek szerint is egyre komolyabb a baj

Orbán új ellenségei címmel közölt elemzést a német Der Spiegel. A lap szerint

nagyon rosszul állnak jelenleg Orbán Viktor ügyei,

nem jött össze tavaly sem európai szövetségeseinek a győzelme (mind az olasz, mind az osztrák oldalon kiestek a kormányzásból), de maga a Fidesz is hosszú idő óta először komoly vereséget volt kénytelen elszenvedni az őszi helyhatósági választáson. Mint mi is egy korábbi cikkünkben, a Der Spiegel újságírója is az öt évvel ezelőttihez hasonlította a jelenlegi helyzetet, amikor Orbánt az egyre biztosabb bukástól csak a menekültválság tudta megmenteni.

A lap szerint a migrációs téma politikai értelemben elhasználódott, ezért Orbán jelenleg arra fókuszál, hogy új ellenséget építsen fel. (Ehhez a Népszava szerint egyébként Habony Árpádot is hazarendeltette Londonból.) Egyelőre még csak próbálkozik, de ennek a megveszekedett ellenségkeresésnek szólnak

a jogászokkal, ügyvédekkel, bírókkal, elítéltekkel és cigányokkal szemben tett legutóbbi uszításai.

A lap attól tart, hogy Orbán ezt az uszítást arra is felhasználhatja, hogy újabb hadjáratot indítson a független igazságszolgáltatás ellen. Rá is kérdeztek a Miniszterelnöki Kabinetirodánál, hogy terveznek-e új “nemzeti konzultációt” (értsd: fasiszta tömegmanipulációt) indítani az érintett ügyekben, ám Orbánék nem válaszoltak a megkeresésükre.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!