Bajban a Fidesz – Egyre többen pártolnak el mellőlük

Január közepén végzett országos szintű felmérést, a felnőtt lakosság körében, a Závecz Research Intézet (ZRI) – közölte az index.hu. Ebből az derült ki, hogy az utolsó méréshez képest, tovább csökkent a kormánypárt támogatottsága, azonban ezzel szemben az ellenzék nem lett erősebb.

A Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül a decemberi 32 százalékról 29 százalékra csökkent.

A Demokratikus Koalíció áll továbbra is a második helyen, ők fél éve 9 százalékon állnak. A Momentum a decemberi 7 százalékról 6 százalékra estek vissza, míg a Jobbik és az MSZP támogatottsága stabilan 6 illetve 5 százalékon áll. Az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom 2-2 százalékot értek el, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékos a felmérés szerint.

A ZRI értékelésében leírja, hogy a kormánypárt tavaly szeptemberben volt a legerősebb, akkor a teljes népesség 35 százaléka támogatta őket. Az önkormányzati választások után 3 százalékponttal estek vissza, majd a decemberi stagnálás után, most újabb 3 százalékponttal csökkent a táboruk.

Tehát negyed év alatt, összesen nagyjából félmillió támogatót vesztett a Fidesz.

Az őszi csúcshoz képest a kormánypárt támogatottsága a fővárosban és a falvakban is jelentsen visszaesett. Budapesten 38 százalékról 29 százalékra csökkent, míg a falvakban 41-ről 30-ra esett vissza a támogatottságuk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!