Soros újabb tervvel állt elő – Nem nyugszik a milliárdos üzletember!

forrás: nol.hu

Most tartják Davosban a Világgazdasági Fórumot, ahol a csütörtöki napon Soros György is felszólalt. Beszédében a milliárdos üzletember bejelentette, hogy létrehoz egy új egyetemi hálózatot.

A világszerte működő új szervezete a Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat névre lett keresztelve, és célja, az oktatás és a kutatás integrálása a felsőoktatási intézmények között világszerte.

A tervek szerint a képzési program keretében, olyan kurzusokat kínálnának majd, ahol az oktatókat és a hallgatókat rendszeresen kötnék össze online és személyes konzultációkra.

A szervezet kiemelt célja “a vélemények szabad kifejezésének és a különböző meggyőződések sokszínűségének biztosítása”.

Emellett szeretnék minőségi oktatásban részesíteni a negligált társadalmi csoportokat, a menekülteket, a romákat, az otthonukat elhagyni kénytelen embereket és a börtönbüntetésüket töltőket, valamint külön ösztöndíjprogrammal támogatnák a politikailag üldözött kutatókat – közölte a 444.hu.

“Úgy hiszem, legnagyobb reményünk az oktatáshoz való hozzáférésben rejlik, ami a kritikai gondolkodás erősítésével és az akadémiai szabadság hangsúlyozásával megerősíti az egyének autonómiáját” – mondta Soros György a legújabb tervéről.

Az új hálózat alapjait a CEU és az amerikai partneregyeteme, a Bard College fogja képezni, valamint partnerségre kívánnak lépni majd az Arizonai Állami Egyetemmel, ami a világ egyik vezető szereplője a távoktatásnak.

“Egymagunk nem tudunk globális hálózatot kiépíteni. Remélem, azok, akik osztják ezt a víziót, csatlakozni fognak hozzánk ennek megvalósításában” – mondta.

A Nyílt Társadalom Alapítvány a laphoz eljuttatott közleménye szerint, Soros György az elmúlt 30 évben összesen 32 milliárd dollárral támogatta már az oktatást valamint a társadalmi igazságosságot erősítő célokat világszerte.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!