Ezért életfogytiglanit érdemelne Orbán: Magyarország az EU egyik legkorruptabb országává vált

Lesújtó elemzést jelentetett meg csütörtökön a Transparency International. A tavalyi év korrupciós indexét vizsgálva a szervezet arra a megállapításra jutott, hogy Magyarországnak még a 2018-as botrányos eredményét is sikerült alulmúlnia,

korrupcióval szembeni ellenállóképességét tekintve nem kevesebb, mint 6 (!) helyett rontott,

az érzékelési indexben holtversenyben utolsó előttiek lettünk a románokkal, csak Bulgáriát sikerült megelőznünk. De miután ők legalább javítottak valamicskét a tavalyelőtti eredményükhöz képest, mi talán még náluk is rosszabbak vagyunk. 2019-ben újabb 2 pontot veszítettünk, jelenleg a 0-tól 100-ig tartó skálán (amin a 0 a legkorruptabbra, a 100 a legkevésbé korruptra utal) 44 ponton állunk.

Ami különösen súlyossá teszi Magyarország helyzetét, hogy 2012 óta hazánk zuhant a legnagyobbat a közép- és kelet-európai országok CPI-listáján, ami a korrupció elleni tevékenységnek a megítélését méri. Bár a környező országok körében is általános trend az utóbbi években, hogy csökken ez az érték, olyan látványosan egyik országban sem romlott, mint nálunk, sőt a sereghajtó Bulgáriában még nőtt is.

Emiatt sem érezzük túlzásnak, ha kijelentjük: szerintünk Orbán regnálása alatt

Magyarország az EU egyik, ha nem a legmocskosabb, korruptabb országává vált. egy igazi diktatúrává.

Egy biztos, ha így folytatjuk, jövőre már hivatalosan is átvehetjük a legkorruptabb uniós országnak járó “trófeát”. A jelentés szerint a botrányos eredményhez egyébként leginkább a korrupció végletes központosítása, a kormányközeli szereplők helyzetbe hozása, kitömése, valamint a jogállami intézmények foglyul ejtése, tetszhalottá tétele járult hozzá.

A teljes jelentést itt megtekinthetik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!