Elképesztő ami a felcsúti alapítvány körül megy – Másfél éve nem teljesítik a jogerős ítéletet

Burlesque filmbe illő az, ami a felcsúti fociakadémia tao-támogatása körül megy.

A tao-támogatás 2011-es indulása óta összesen 275 milliárd forint támogatás érkezett a labdarúgásba, ebből 25 milliárdot kapott a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány.

A szervezet az elmúlt 9 év alatt, semmit nem közölt arról, mire költötték a közpénznek minősülő összeget,

annak ellenére, hogy 2017 őszétől jogerős ítélet kötelezi őket arra, hogy kiadják az adatokat.

Az ítélet betartatása érdekében még végrehajtót is kirendeltek az alapítványhoz, de végül másfél év után a végrehajtó összeférhetetlenséget jelentett, majd átadta az ügyet.

Most egy másik végrehajtó próbálta kideríteni, mire költötték a közpénzt az alapítványnál, de ez a végrehajtó se járt sikerrel:

állításuk szerint nem tudták megnyitni a pendrive-on található adatokat, így azt visszaküldték Felcsútra.

A 444.hu közlése szerint, a következő lépés az lesz, hogy két héten belül újabb felszólítást küldenek az alapítványnak, hogy adják át a számlákat, addig azonban továbbra is titok övezi, mire költöttek eddig 25 milliárdnyi közpénzt.

Megkérdezték a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét, hogy szerinte rendben van-e az, hogy egy jogerős ítéletet évekig nem lehet betartatni, mire ő azt mondta, hogy nem nyilatkozhat, mert ő a mostani ügy végrehajtója.

Korábban a Fidesz szóvivője, Hollik István kijelentette: a bírósági ítéleteket mindenkinek be kell tartania, bár tény, hogy nem tette hozzá, milyen gyorsasággal, így valószínűleg nem aggályos, hogy másfél éve nem teljesíti a jogerős ítéletet a felcsúti alapítvány.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!