Újabb magyar törvény kapcsán vizsgálódhat az Európai Bizottság

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs / MTI

A magyar kultúra napja alkalmából jelentette be Facebook-oldalán Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, hogy a sokak által vitatott magyar színháztörvény az Európai Bizottság elé kerül.

Az intézkedés szerint, mely a legnagyobb visszhangot váltotta ki, a jövőben az önkormányzati színházak vezetőinek kinevezéséről, külön meg kell majd állapodni a kormánnyal, azért, hogy ne essenek el a fennmaradásukhoz szükséges állami támogatástól.
Ez ellen több tüntetést is szerveztek, melyen a színházi szakma jelentős része mellett többezres tömeg is felvonult, ám ennek ellenére a kormány megszavazta azt.

Most a DK EP-képviselője azt írta, hogy Petra Kammerewert S&D-s képviselő levélben kérdezi meg a Bizottságot arról, hogy az új magyar törvény összhangban áll-e az alapvető szabadságot biztosító jogokkal.

“Nem hagyhatjuk, hogy Magyarország ismét bezáruljon, mert szabad gondolatok nélkül fejlődés sem létezik. Ahol a kultúrát korlátozzák, ott a szabadságot elveszik”

– fogalmazott bejegyzésében Dobrev, majd hozzátette: a DK képviselői kiállnak a szabadság mellett, ezért az elsők között írták alá a levelet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!