Kiszivárgott a titkos jelentés: ezt gondolják néppárti bölcsek a Fideszről

A  Frankfurter Allgemeine Zeitung hozott nyilvánosságra apró részletet a nemrégiben elkészült jelentésből, amit a “három bölcs” tett le Donald Tusk asztalára. A jelentés titkos marad, abból semmit nem hoznak nyilvánosságra a megállapodás szerint, ezért is érdekes a FAZ információja. Eszerint a szándék az, hogy Orbánt bent tartsák a pártcsaládban, de

elvárják tőle a “megtérés nyilvános jegyeit”.

Azt azonban biztosra vehetjük, hogy ezt Orbán nem teheti meg arcvesztés nélkül, és szinte elképzelhetetlen, hogy a vereségét beismerő hátralépéseket tegyen azokban az ügyekben, amire belpolitikáját alapozta. Amíg azonban ez nem történik meg, addig fenn fogják tartani a Fidesz felfüggesztett státuszát.

Azaz, a fideszes európai parlamenti képviselők ugyan továbbra is részt vehetnek a néppárti képviselőcsoport ülésein, de nem tölthetnek be tisztségeket, és Orbán Viktor maga sem vehet részt a Néppárt tanácskozásain, és az Európai Tanács üléseit megelőző néppárti megbeszéléseken sem.

A FAZ szerint a vizsgálatot végző “három bölcs” között nincs egyetértés, míg az osztrák Schüssel a magyarok Néppártban tartását támogatja, a belga Van Rompuy inkább kitenné a Fideszt, míg Pöttering középen állva helyezkedik el a közvetítő szerepében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!