A Fideszben is kiakadtak a Karácsonnyal készített interjún! Még pár ilyen és az ellenzék biztosan győz!

Fotó: Béres Márton / Népszava

Az M1 csatorna Karácsony Gergellyel készített gyalázatosan elfogult interjúja még a Fideszben is kiverte a biztosítékot. Pedig Orbánék tényleg nem válogatnak az eszközökben, ha a politikai ellenfél lejáratásáról van szó, de azt már ők is érzik, hogy a köztévé riporterének primitív kötözködése visszafelé sült el.

Az M1 görcsös lejáratási próbálkozása nagyon sok ember számára tette ellenszenvessé a Fideszt és szimpatikussá a higgadtan válaszoló Karácsony Gergelyt.

Az interjúnak álcázott gyalázkodás végül fordítva sült el: nem a főpolgármester lepleződött le, hanem a kérdező Mészáros Kata, aki a kérdéseivel bebizonyította, hogy a Fidesz propagandistája. Ez annyira nyilvánvaló, hogy Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkár olyasmit tett, amit korábban soha: a Twitteren ő is vállalhatatlannak nevezte a köztévé botrányos interjúját.

Fürjes Balázs szó szerint ezt írta:

„Jó hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjúja – több ellenzéki, kevesebb Fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé.”

Persze, ez még nem jelenti azt, hogy a Fidesz stílusa vagy módszerei szelídülnének, csupán annyi történt, hogy Orbán környezetében is felismerték, hogy az ilyen és ehhez hasonló lejáratási kísérletek inkább az ellenzék táborát növelik. Az, hogy Fürjes szerint egy ilyen interjú után kevesebb fideszes polgármester lenne, egyértelmű figyelmeztetés: még pár ilyen és az ellenzék biztosan győz!

A nagy kérdés most már csak az, hogy ezek után lesz-e következménye a köztévé gyalázatos elfogultságának?

Karácsony Gergely egyébként a Facebookon ugyanolyan higgadt eleganciával reagált a történtekre, mint ahogy a stúdióban is viselkedett. Azt írta, hogy régi álma teljesült azzal, hogy egy év után ma meghívást kapott a közpénz tízmilliárdokból működő állami propagandacsatorna műsorába, majd azzal folytatta, hogy le lett kapva a tíz körméről, amiért nem biciklivel érkezett és hogy a bejárat mellett nem ott álltak meg az autóval, ahol őt kamerával várták. De ennek ellenére is örül, hogy elment a stúdióba,

„hiszen néha, kijátszva a műsorvezető éberségét, válaszolni tudtam egy-egy kérdésére, mielőtt a szavamba vágott”

Karácsony szerint nagyon fontos, hogy a közmédia nem sok igazsághoz szokott nézőinek is beszélhetett az új városvezetés zöld elkötelezettségéről, a közlekedés újragondolásának fontosságáról és megoszthatta velük csalódottságát azzal kapcsolatban, hogy „a kormány nem akar további szerepet vállalni közös nemzeti szimbólumunk megmentésében.” Karácsony a bejegyzését ezzel a mondattal zárja:

„De Budapest nem hagyja, hogy az enyészeté legyen a Lánchíd!”

Hát valahogy így beszél az, aki nem csak a szavak szintjén szereti azt a közösséget, amelyet képvisel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!