Végnapjait éli a Fidesz – Februárban ítéletet mondanak felettük!

Egy Twitter bejegyzésben jelentette be Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnöke, hogy elkészült a Bölcsek Tanácsának jelentése, melyet a Fideszről írtak.

Az EPP közgyűlése még tavaly március 20-án függesztette fel a Fidesz tagságát

közös megegyezés alapján, mivel a magyar párt kritikus álláspontja és intézkedései sértik a pártcsalád alapvető értékeit.

Akkor a közgyűlésen arról is határoztak, hogy alapos vizsgálatot folytat majd az EPP, melyben megnézik a magyarországi helyzetet, valamint a Fidesz tevékenységét. A vizsgálatra egy háromfős testületet is létrehoztak, melyet Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke vezet, a másik két tagja pedig Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi elnöke.

A Néppárti felfüggesztésről később Orbán Viktor úgy nyilatkozott, hogy azt a Fidesz egyoldalúan kérte, mindaddig, míg a háromtagú bizottság el nem készíti átfogó jelentését.

Orbán továbbá bejelentette azt is, hogy a Fidesz is létrehozza három bölcsből álló tanácsát, akiknek az lesz a feladata, hogy a néppárt delegáltjaival tárgyaljanak, valamint tőlük várja a miniszterelnök azt a jelentést, ami rávilágít, hogyan alakítsák át a Fidesz és az EPP viszonyát a jövőben, van-e helye a Néppártban a Fidesznek, vagy ha nincs, akkor melyik pártcsalád lenne a legideálisabb a magyar kormánypártnak, és milyen elveket képviseljenek.

Donald Tusk és a három bölcs már találkoztak is Brüsszelben, és hamarosan Orbán Viktorral is találkozni fog az EPP elnöke, hogy személyesen is megvitassák a vizsgálat eredményeit.

A pártcsalád elnöke csak a személyes találkozók után, február 3-án, a Néppárt kongresszusán számol majd be annak eredményéről a választmánynak.

Ezen a rendezvényen azonban Orbán nem vesz majd részt, mivel egyrészt már a novemberi, zágrábi kongresszusra se hívták őt el, másrészt ugyanebben az időben kerül megrendezésre egy konferencia Rómában, ahol a magyar miniszterelnök is beszédet fog mondani.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!