Kiderült a titkos fideszes adatgyűjtés! A volt polgármester tagad!

Kép: zsigorobert.hu

Közvélemény-kutatásnak álcázva gyűjtöttek adatokat a bajai emberek politikai elkötelezettségéről, illetve roma származásáról. Az RTL Klub Híradója szerint

Baja momentumos polgármestere, Nyirati Klára találta meg az erre vonatkozó dokumentumokat egy olyan irodában, amelyről a saját bevallása szerint eddig nem is tudtak. A Baja Marketing nevű önkormányzati cég helyiségéből előkerült iratok között volt egy 2000 nevet és címet tartalmazó lista, de találtak 2013-ban készült közvélemény-kutatási kérdőíveket is.

A papírokon olyan kérdésekre adott válaszok szerepeltek, mint hogy

az illető kire szavazott és mennyire szimpatikus neki Zsigó Róbert akkori fideszes polgármester.

Érdekes, hogy a megtalált dokumentumok szerint a kérdezőbiztosoknak nem csak a kapott válaszokat kell feljegyezniük, hanem ezen túlmenően

azt is rögzítették, hogy a válaszolók milyen épületben laknak,  milyen a lakás állaga és roma származásúak-e.

Azt nem tudni, hogy a kérdőíveket felhasználták-e és mire. Amikor Zsigó Róbert korábbi fideszes polgármestert erről kérdezték, ő azt felelte, nem ismer ilyen kutatást, ő soha nem rendelt meg ilyet és szerinte politikai támadásról van szó. A Baja Marketing korábbi vezetője az RTL Klub Híradójának pedig csak annyit volt hajlandó mondani:

„nem emlékszem, nem látom a papírokat.”

Az mindenesetre eléggé árulkodó, hogy egy korábban fideszes irányítású önkormányzat saját cégének irodájából egy olyan titkos adatgyűjtés dokumentumai kerültek elő, amelyben a fideszes polgármesterről is kérdezték az embereket. Vajon ha a többi településen is alaposabban szétnéznének, hány helyen találnának még hasonlót?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!