Patthelyzet a fővárosban – Februártól káosz és teljes összeomlás várható

Fotó: REUTERS/Francois Lenoir/

Egyre nagyobb bajban a főváros. Mártha Imre, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. új felügyelőbizottsági elnöke a Népszavának elmondta, hogy az FKF kasszája szinte teljesen üres, a cég tartalékai pedig maximum február közepéig tartanak ki.

A jelenlegi káoszt az okozza, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt., azaz a kukaholding, továbbra is visszatartja azt a 10 milliárd forintot, ami az FKF-nek járna a budapesti lakosok által befizetett 27 milliárd forintos szemétdíjából.

Mindezért pedig egyértelműen Orbán Viktor is felelősségre vonható, hisz a miniszterelnök még 2018-ban állapodott meg Tarlós István korábbi főpolgármesterrel arról, hogy a kukaholding el fogja utalni a pénzt az FKF-nek,

ez azonban azóta sem történt meg.

Fürjes Balázs, budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár elmondása szerint, ők már világosan a főpolgármester tudtára adták, hogy sem a kormány, sem pedig a kukaholding szerint nincs tartozásuk az FKF felé, mivel a 2019-es számlát még be sem nyújtották.

Karácsony Gergely főpolgármester ezt azonban másképp látja.

Szerinte egyértelműen volt egy megállapodás a díjról, amit ha nem fizetnek ki, akkor teljesen megszűnik Budapesten a szemétszállítás.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!