Leleplezés! Orbánék nyíltan elárulták a szövetségeseiket!

A Fidesz lélekben már felkészült arra, hogy a Néppárt frakciója úgy kirúgja őket, hogy a lábuk sem éri a földet. Pedig Orbánék sokáig igyekeztek a befolyásos európai pártcsaládon belül maradni. Ám miután kiderült, hogy a demokrácia leépítése és a nyíltszíni lopás a konzervatívok között is kiveri a biztosítékot, a Fidesz frakciótagságának felfüggesztését követően a párton belül elkezdték mondogatni, hogy nekik igazából nincs is szükségük a Néppártra. Sőt:

a totális hülyeség jegyében többen hangoztatják, hogy a Fidesz fog kilépni a Néppártból.

Ez persze csak arra jó, hogy az elvakult híveket megnyugtassák, hisz számukra a kirúgás egy arculcsapás lenne, mivel Orbán sohasem veszíthet. Ám a helyzet az, hogy a Fidesz már most úgy viselkedik, mintha már kizárták volna. Itthon Orbánék még a kereszténydemokrata-jobbközép értékvilágról prédikálnak, de a valóságban az Európai Parlamentben

a Fidesz már jó ideje szembemegy a Néppárt álláspontjával és a szélsőségesebb pártokkal együtt szavaz!

Mindez persze Magyarországról nem annyira feltűnő, de az MSZP-s Ujhelyi István egy Facebook bejegyzésében most felhívta a figyelmet Orbánék árulására. Mint írta, a fideszesek múlt héten már nem a Néppárttal közösen, hanem a szélsőségesebb, EU-szkeptikus Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) tagjaival, vagyis „leendő új frakciójukkal” együtt adták le a szavazataikat.

Amikor például az emberi jogok és a demokrácia helyzetéről szóló 2018-as évi jelentésről kellett szavazni,

egy kivételével egyetlen fideszes képviselő sem támogatta a dokumentumot – pedig a Néppárt megszavazta azt!

Mindez persze nem véletlen, hiszen a jelentés arról szólt, hogy bizonyos országokban semmibe veszik az emberi jogokat, csökkentik a civilek mozgásterét és elnyomják a sokszínű médiát. A fideszes képviselők ennél a szavazásnál a többi szélsőséges párttal együtt tartózkodtak, így a dokumentumnak azt a megállapítását sem támogatták, hogy az egészségügyhöz való hozzáférés alapvető emberi jog.

Ujhelyi István egyébként több példát is említ arra, hogy

a Fidesz nyíltan elfordult a Néppárttól.

A vámcsalások elleni küzdelemről szóló állásfoglalás során több módosító indítványt is leszavaztak, méghozzá a Néppárt többségi irányával szemben. A Fidesz EP-képviselői akkor is a saját, kereszténydemokrata közösségük ellen fordultak, amikor nem támogatták Néppárt egyik alelnöke által készített jelentést az EU pénzügyi érdekeinek védelméről és a csalások megelőzéséről, a közös Európai Ügyészség felállításáról. De a fideszes képviselők ugyanígy nem támogatták a nők kirekesztésével foglalkozó jelentést sem.

Ujhelyi szerint

a fideszesek itthon hiába beszélnek a kereszténydemokrata-jobbközép értékvilágról, ha közben szép csendben már jó ideje ezzel szemben szavaznak.

Az MSZP-s EP képviselő bejegyzésében úgy fogalmaz: „nem irigylem a Fidesz európai parlamenti képviselőit. Tiszta lelkiismerettel ezt a pálfordulást végigcsinálni, bizony nem lehet könnyű.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!