A közmédia nem kíváncsi Karácsonyra – Továbbra is egyoldalú a tájékoztatás!

A közmédia költségvetése elképesztő összeget emészt fel, éves szinten összesen 90 milliárd forintot, melyet természetesen az adófizetők állnak. Ennek ellenére nem kapnak teljes és átfogó tájékoztatást, elég egyoldalú véleményt lehet csak hallani a televízió és rádióműsorokban.

A hamarosan megjelenő Mozgóvilágban szerepel egy interjú Karácsony Gergely főpolgármesterrel, akivel a következő párbeszédet folytatták le:

– Sem a választási győzelme után, sem a kormánnyal való tárgyalása után nem hívták meg a közszolgálati magyar televízió és rádió műsoraiba. Ezekben két és fél hónap után megszólalhatott már?
– Nem.
– Komolyan mondja?
– Persze, szóba sem került.
– Pedig az országban közvetlenül önre szavaznak a legtöbben, tehát ön Magyarország legnagyobb legitimitású politikusa.
– Akkor sem.
– Mi a véleménye erről?
– Mondanám, hogy megérik a pénzüket, de ez valójában nem igaz. Elköltenek 90 milliárdot évente, de a műsoraikat alig nézi, hallgatja valaki.

Érdekesség, hogy Karácsonnyal ellentétben, Tarlós Istvánt elég gyakran szerepeltették a közmédiában, ám a kormány bukása óta, valamiért nem erőltetik az ellenzéki főpolgármester szerepeltetését.

Karácsony beszélt arról is, hogy Orbán nemcsak a jobboldali, de az egykori baloldali gondolkodású szavazónak is szimpatikus lehet, bár leginkább csak az idősebb korosztálynak. Szerinte “Orbán tekintélyuralmi, szoft diktatúrába hajló rezsimje tökéletesen megfelel az egy generációval későbbi nemzedéknek, az egykori balosoknak, de még a jobboldali tömegeknek is.

Hozzátette továbbá:

“A fiatalok viszont nem tudnak vele mit kezdeni, látnak egy pocakos, ősz hajú bácsit, aki ráadásul még fiatal demokratának is vallja magát.

Mi talán még emlékszünk rá, hogy a rendszerváltáskor milyen beszédet mondott a Hősök terén, de a fiataloknak fogalmuk sincs erről. Nem véletlen, hogy a mai fiatal generáció szemében a Fidesz nagyon rosszul áll.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!