Weber nem futamodott meg, keményen visszaszólt Orbánnak!

Orbán Viktor múlthéten tartotta meg évindító sajtótájékoztatóját, ahol a magyar belügyek mellett beszélt az Európai Néppárt (EPP) és a Fidesz kapcsolatáról is. Orbán kijelentette, hogy a Néppártnak változnia kell, ismét meg kell találnia a valódi konzervatív értékeket ahhoz, hogy tagjai közt tarthassa a Fideszt.

A miniszterelnök kijelentéseire reagált Strasbourgban az Európai Néppárt frakcióvezetője: Weber az Euronews kérdésére válaszolva elmondta, figyelik majd a következő napok fejleményeit, és kiderül, lesznek-e pozitív változások.

“A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket”

– jelentette ki Weber, majd hozzátette: pártja, melynek tavaly a csúcsjelöltje volt, a legutolsó választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített, ezért nincsenek rászorulva Orbán kioktatására sem politikai, sem választási kérdésekben.

“A mi irányvonalunk és az értékeink világosak”

– szögezte le az EPP frakcióvezetője.

Eközben egyre biztosabbnak tűnik az is, hogy Orbán távozni készül a Néppártból. Az olasz La Republica című lap szerint folyamatos tárgyalások folynak a Fidesz, az olasz Liga és a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság között arról, hogy közösen hozzanak létre egy új európai pártcsaládot. A lap szerint már a frakció neve is megvan, ami “Konzervatívok és identitás” névre hallgat majd, valamint hozzáteszik, hogy az Orbán vezette Fidesz egy lépésre áll attól, hogy kizárják őket a Néppártból.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!