Ilyen gyáván még nem láttuk Orbánékat menekülni!

Egyre kínosabb Orbánék számára a Czeglédy Csaba és társai elleni per. A Fidesznek annak idején jól jött, hogy megvádolhatták az MSZP-s kötődésű ügyvédet, hogy az általa vezetett Human Operator Zrt. állítólag nem akarta befizetni a közterheket, de ezt az állítást azóta sem sikerült bebizonyítani. Az ügy legújabb árulkodó fejleménye most az, hogy a Szegedi Törvényszéken

az eredetileg kijelölt 3 fős bírói tanács két tagja is kiszállt büntetőügyből.

Az értesülést megszellőztető hvg.hu szerint a a bírói tanács két bírója „egyéb ok”-ra hivatkozva lépett vissza és már ki is jelölték az utódjukat. Ám ez a látszólag technikai változás sokkal komolyabb, mint gondolnánk. Ugyanis egy június elején nyilvánosságra került belső, bírósági irat szerint

nincs olyan büntetőbíró a Szegedi Törvényszéken, akire rá lehetne bízni a Czeglédy és társai elleni pert.

A törvény ugyanis kimondja, hogy a vádemelést követően nem járhatnak el azok, akik az ügy korábbi szakaszában már részt vettek, illetve döntést hoztak az ügyben. Ilyen bíró pedig gyakorlatilag nincs ezen a bíróságon, mivel 2015 óta mindegyikük érintett lett. Vagyis a most kicserélt bírói tanács új tagjai sem hozhatnak ítéletet az ügyben.

Czeglédy szerint tudatosan jelölnek ki ítélethozatalra alkalmatlan bírókat.

A megvádolt ügyvéd kijelentette: szerinte szándékosan vonnak be az ügybe olyan bírókat, akik miatt támadható az ítélet, mert szerinte a Fideszben „tudják, hogy nem követtünk el bűncselekményt, ezért jobb lenne nekik, ha eljárásjogi hiba miatt nyernénk”. Vagyis Czeglédy szerint elképzelhető, hogy tudatosan „hagyják, hogy elvérezzen az ügy”.

A Fidesznek még mindig jobb, ha eljárási hiba miatt veszítenek, mintha a bíróság kimondaná, hogy ők hazudtak és alaptalanul vádoltak.

Így futamodnak meg gyáván Orbánék: ha veszítenek is, arra azért sunyi módon odafigyelnek, hogy ezt tényszerűen ne lehessen a fejükre olvasni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!